Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Τι απάντησε ο Λιμενάρχης στους κατοίκους Γαρίτσας – Ανεμόμυλου (video)

Πραγματοποιήθηκε το πρωί η παράσταση διαμαρτυρίας στο Λιμεναρχείο απο τον σύλλογο Άλσους Γαρίτσας με αίτημα να συνεχίζουν να κάνουν το μπάνιο τους οι λουόμενοι στον όρμο της Γαρίτσας με ασφάλεια χωρίς καΐκια στο σημείο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι δεν έχουν το οποιοδήποτε πρόβλημα με τον ιδιώτη, αλλά με το επιβαλλόμενο καθεστώς.

Συγκεκριμένα οι κάτοικοι κάνουν λόγο για αλλοίωση του χαρακτήρα της περιοχής που χρησιμοποιούν οι λουόμενοι και διαμαρτύρονται για την παραχώρηση χρήσης του μόλου για την εκμίσθωση μηχανοκίνητων λεμβών από ιδιώτη.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν ο σύλλογος Ανεμομύλου, το Εργατικό κέντρο Κέρκυρας, η Περιφερειακή σύμβουλος Α. Μπαλλού αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Μπορμπότης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Α. Βέργη, το αίτημα τους αφορά στην μεταφορά του στίγματος για τα σκάφη έτσι ώστε να υπάρχει ασφάλεια. Ένα ακόμη ζήτημα που τέθηκε είναι τα λύμματα στο παραλιακό μέτωπο που προκύπτουν από τον ελλιμενισμό σκαφών. Ως προς το σκέλος της επαγγελματικής δραστηριότητας του επιχειρηματία με τα σκάφη στη συγκεκριμένη περιοχή, απέσπασαν την υπόσχεση του λιμενάρχη κ. Σχοινας, πως θα συναντηθεί με τον ιδιώτη και στην περίπτωση που εκείνος επιθυμεί να αλλάξει το στίγμα του, τότε η διαδικασία θα είναι ευκολότερη και θα ικανοποιηθεί το αιτία των κατοικων της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη: Προσποιήθηκε γιατρό του Νοσοκομείου Κέρκυρας και της απέσπασε χρήματα

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της έκδοσης άδειας ο επιχειρηματίας την έλαβε από τριμελή επιτροπή η ποια αποτελούνταν από εκπροσώπους Δήμου, Περιφέρειας και Λιμεναρχείου.

Η δήλωση Βέργη

“Το ζήτημα έχει τεθεί πολλάκις τόσο προς το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, όσο και προς το Λιμεναρχείο, πλην όμως ουδεμία σαφή και επίσημη θέση έχουν πάρει οι αρμόδιοι, αν και στην πράξη φαίνεται να δρομολογείται σιγά σιγά ο αποκλεισμός μας και η αλλαγή χρήσης του μόλου.

Επιπλέον ο ανεξέλεγκτος ελλιμενισμός σκαφών στον κόλπο της Γαρίτσας, αποτελεί ένα επιπλέον φαινόμενο που μόνο δυσμενείς συνέπειες έχει και ουδέν κέρδος αποδίδει στον τόπο μας. Τα ιδιωτικά σκάφη που καταφθάνουν στην Κέρκυρα και κατά δεκάδες ελλιμενίζονται στον κόλπο της Γαρίτσας , από ποιον και πως ελέγχονται για την τήρηση των αναγκαίων κανόνων υγιεινής, ή μήπως, αδειάζουν τα λύματά τους στη θάλασσα; Παρατηρείται το φαινόμενο δεκάδες πλέον, να προσεγγίζουν τον κόλπο της Γαρίτσας, πιο ανοιχτά στη θάλασσα, αποφεύγοντας όχι μόνο τα τέλη ελλιμενισμού, αλλά προφανώς μολύνοντας και το θαλάσσιο περιβάλλον. Ο κόλπος γεμίζει με ανυπόφορη μυρωδιά και με ακάθαρτους αφρούς. Με το σκεπτικό, ίσως, ότι θα εισφέρουν χρήματα στο νησί, υπάρχει μεγάλη ανοχή προς τα πολυτελή σκάφη.

Ο Σύλλογός μας  είναι παρών και θα δώσει αγώνα, ώστε να διατηρηθεί η δυνατότητα του κάθε Κερκυραίου να απολαμβάνει το μπάνιο του στην περιοχή του Ανεμομύλου όπου και οι παππούδες μας και οι προπαππούδες μας έκαναν μπάνιο. Σε θάλασσα καθαρή και ασφαλή..

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!