Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Τι ζήτησε από τους φορείς η Άντζελα Γκερέκου παρουσία της ηγεσίας του υπ. Τουρισμού (video)

Από τη σύσκεψη με την ηγεσία του Τουρισμού δεν θα μπορούσε να λείπει η Άντζελα Γκερέκου, ως πρόεδρος του ΕΟΤ η οποία, ως Κερκυραία καλωσόρισε  την Ο. Κεφαλογιάννη, την Έ. Ράπτη και τον Γ.Γ. κ Φραγκάκη.

Η κα. Γκερέκου, εξαιρετικά σύντομη και εύστοχη, αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον κ. Φραγκάκη που είχε ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση του ΕΟΤ, στην παλαιότερη συνεργασία της με τις Κεφαλογιάννη και Ράπτη κατά το παρελθόν, μούσα και η ίδια υφυπουργός Τουρισμού, ενώ υπογράμμισε πως ήδη έχουν στα χέρια τους οι κυρίες του υπουργείου τα συμπεράσματα από την σύσκεψη που προκάλεσε η ίδια με φορείς του τουρισμού στις αρχές Αυγούστου.

Έθεσε μια σειρά ερωτημάτων, βασισμένα και στο άρθρο που δημοσίευσε χθες και που αφορά στο τι τουρισμό θέλουμε, πως τα μέγα πρότζεκτς της Κέρκυρας συνάδουν με την εποχή μας και με την αειφορία, ανάπτυξη ισορροπία και βιωσιμότητα ενώ θα πρέπει να απαντηθεί και η σχέση των Ιόνιων Νησιών  με την τουριστική – οικονομική ανάπτυξη.

Τι ζήτησε από τους τουριστικούς φορείς

Παράλληλα έθεσε ζήτημα της πρόληψης και άμεσης αντιμετώπισης των πυρκαγιών που είναι εφιάλτης φέτος για τη χώρα μας αλλά και για την Κέρκυρα, αναφέροντας τα εξής:

“Πριν από λίγο καιρό επισκέφθηκα την περιφερειακή διοίκηση της πυροσβεστικής. Ζούμε τραγικές στιγμές στην Ελλάδα με τις πυρκαγιές. Κέρκυρα χωρίς πράσινο δεν θα είναι Κέρκυρα. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς αλλά και δήμους και περιφέρεια που αντέστρεψαν μέσα σε δυο μέρες όλη αυτήν την εικόνα που δημιουργήθηκε ως συνώνυμο της καταστροφής της Ρόδου με αποτέλεσμα τις ακυρώσεις κρατήσεων. Αυτό ανατράπηκε μέσα σε δυο μέρες”.

 

Διαβάστε ακόμη: Έλενα Ράπτη από Κέρκυρα: Η Σχολή Ξεναγών δεν έχει κλείσει, θα λειτουργήσει το 2024 (video)

Σε αυτήν λοιπόν την κατεύθυνση, ζήτησε το εξής:

“Σε αυτό το σημείο να αναφερθώ σε μια μελέτη ώστε να πιεσουμε στο εξής, χωρίς να είναι απόλυτη αμροδιότητα των φορέων ή του υπουργείου Τουρισμού έλα συναρμοδιότητα. Υπάρχει μια μελέτη από τα Διαποντια ως τους  Αντίπαξους, βάσει της οποία  χρειαζόμαστε  14 κάμερες  πυρανίχνευσης,  με τέλεια κάλυψη όλης της περιοχής και μια σταθερή βάση εδώ στους δυο μήνες, ενός ελικοπτέρου που θα μπορεί να κάνει άμεση πυρόσβεση.  Το εκτιμώμενο κόστος είναι 240.οοο ευρώ και θέλω όλοι μαζί να πιέσουμε  σε αυτή τη κατεύθυνση ώστε να τα έχουμε  για του χρόνου”

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!