Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σοφό το σαφές!

Άντζελα Γκερέκου*
 
Ακούμε συχνά να λέγεται ότι διανύουμε μια χρονιά ορόσημο για το 2023 κτλ για τον ελληνικό τουρισμό που σε επίπεδο εσόδων θα ξεπεράσει ακόμη και το εμβληματικό 2019!!
Όμως ..
Για να αποκομίσουμε μια πιο αντιπροσωπευτική εικόνα για την εκτιμώμενη συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία τη φετινή χρονιά, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη και το επίπεδο των τιμών, δηλαδή να εξετάσουμε τα αποπληθωρισμένα, ή αλλιώς «πραγματικά» μεγέθη για να έχουμε πλήρη εικόνα !
Πρέπει να έχουμε καλύτερη εικόνα ( ποιοτικοί -ποσοτικοι δείκτες , ποιοτικά δεδομενα)στα δεδομένα μας καθώς όλες οι εκτιμήσεις αναφέρονται στα ονομαστικά μεγέθη.
Τα σημάδια ναι μεν είναι θετικά αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, να φτάσουμε τους στόχους μας που είναι οι εξής κ οφείλουμε να συνεχιζουμε να εργαζόμαστε για αυτούς.
📌Ποιοτικότερο δειγμα με ενδεχομένως
λιγότερους αλλά συνειδητοποιημένους, όσον αφορά στην επιλογή προορισμού ,επισκέπτες , που θα ξοδεύουν περισσότερα σε κάθε ταξίδι αλλά κ με μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση.
📌 Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.Διασπορα στον χρόνο κ στον χωρο
📌 Ανάπτυξη στις υποδομές και εξειδίκευση άρα και ανάπτυξη ουσιαστική και στο βιώσιμο τουριστικό μοντέλο τουρισμου (φερουσα ικανοτητα χωροταξικό dmmo ενίσχυση της τοπικής ταυτοτητας etc).
Και φυσικά σαφής στρατηγική αειφορου ανάπτυξης όπως έχει αναφερθεί κ από τον ίδιο τον πρωθυπουργο! #Συνεχίζουμε….
 
*Πρόεδρος του ΕΟΤ
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!