Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: «Όπερα και Γαστρονομία» στον Κήπο του Λαού στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Με κεντρικό θέμα «Όπερα και Γαστρονομία» ανοίξε τις πύλες του  στον Κήπο του Λαού, το Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Κέρκυρα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ionian Inspires και συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι φορείς του νησιού.

Ο λόγος για το Corfu Food & Wine Festival, που στόχο έχει την ανάδειξη της γαστρονομίας ως κύριου χαρακτηριστικού της ιστορίας και του πολιτισμού στο νησί των Φαιάκων και τα Ιόνια Νησιά.

Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση της σημαντικότερης γυναικείας μορφής της παγκόσμιας όπερας, της Μαρίας Κάλλας, κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ κορυφαίοι σεφ θα μαγειρέψουν συνταγές από την “άγνωστη συλλογή” της, οι οποίες περιλαμβάνονται στο βιβλίο «Η ντίβα στην κουζίνα» σε μία μοναδική γαστρονομική και μουσική γιορτή.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί για δεύτερη χρονιά στις μοναδικές ιστορικές σχέσεις μεταξύ Κέρκυρας και Σερβίας. Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, οι παραδοσιακές μουσικές και γεύσεις της Σερβίας θα παρουσιαστούν την τρίτη ημέρα του φεστιβάλ.

Επιπλέον κάθε χρόνο επιλέγονται και προσκαλούνται ξένες χώρες οι οποίες συμμετέχουν μέσω Πρεσβειών, Επιμελητηρίων και των αντίστοιχων πολιτιστικών και γαστρονομικών οργανισμών.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!