Quantcast
Φωτογραφία Χάρης Τρίαντος
ΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης αύριο από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τύπου «Π»

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να εκδώσει αύριο, Πέμπτη (02/11) η ΕΜΥ τη στιγμή που η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για την εκδήλωση έντονων φαινομένων το Σάββατο (04/11).

Συγκεκριμένα, τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να έρθουν το Σαββατοκύριακο, όταν θα «χτυπήσει» τη χώρα η κακοκαιρία τύπου «Π», επηρεάζοντας έντονα πολλές περιοχές της Ελλάδας με σφοδρές καταιγίδες.

Σημειώνεται πως η προειδοποίηση από την ΕΜΥ για την αλλαγή του καιρού αναμένεται την Πέμπτη (02/11)

Μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας τόνισε μιλώντας στο Mega: «Αύριο στη μία το μεσημέρι η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού».

Η κακοκαιρία τύπου «Π» που έρχεται το Σαββατοκύριακο

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για μια απότομη αλλαγή του καιρού από την Πέμπτη (2/11) με την κακοκαιρία «Π», όπως την ονομάζουν, να αναμένεται να δώσει έντονα φαινόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην επερχόμενη κακοκαιρία ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς τονίζει σε ανάρτησή του: «Είναι ο καιρός που επηρεάζεται η Δυτική η Βόρεια Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο, λόγω της νοτιοδυτικής ροής στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας», παραθέτοντας σχετικό χάρτη.

 

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε στη Θεσσαλία θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στα βόρεια τους 23 με 25 και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 και τοπικά τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού από το meteo

Σύμφωνα με το meteo, για τις 2/11 προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη, όπως και ελαφρώς αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά.

Αναλυτικά, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα Επτάνησα, σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, καθώς και σε τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί την αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 24, στην Ήπειρο από 12 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 11 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 25-27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 24 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 25-26 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!