Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Καλούδης: Γιατί καθυστερείτε καθαρισμό παραλιών & υπογραφή συμβάσεων

Γιατί δεν κάνατε τις αναγκαίες ενέργειες για έγκαιρο καθαρισμό των παραλιών και για υπογραφή των συμβάσεων με τους επαγγελματίες; Θα συνεχίσετε μαζί με τα φύκια να ξηλώνετε  και άμμο από τις παραλίες και να τις αδυνατίζετε-συρρικνώνετε ;Γιατί δεν αξιοποιούνται τα φύκια για κομπόστ, ρωτά την δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ, Γιώργος Καλούδης. 

Η ερώτηση: 

    Κυρία Δήμαρχε,

  Σύμφωνα με τους ειδικούς όταν τα μηχανήματα (μπουλντόζες) καθαρίζουν τις παραλίες από τα φύκια σηκώνουν και άμμο μαζί με τα φύκια και έτσι αποψιλώνονται κάθε χρόνο από άμμο οι παραλίες, αδυνατίζουν και συρρικνώνονται.

 Παράλληλα δεν αξιοποιούνται τα φύκια για κομπόστ και άλλες χρήσεις, καθώς είναι πασίγνωστο ότι τα φύκια είναι φαρμακευτικό υλικό και χρησιμοποιείται ακόμα και σε τροφές.

 Ήδη επιτρέπεται να λειτουργούν ξαπλώστρες και ομπρέλλες αλλά λόγω μη υπογραφής συμβάσεων οι επαγγελματίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προγραμματίσουν το άνοιγμά τους, να βλάπτονται σε μία πανθομολογούμενη πολύ κακή χρονιά, πολύ περισσότερο όταν θα κληθούν να πληρώσουν  μίσθωμα από Απρίλη 2020, όταν δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του χώρου.


ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

 Γιατί δεν έχετε κάνει τις αναγκαίες ενέργειες για έγκαιρο καθαρισμό των παραλιών και για υπογραφή των συμβάσεων με τους επαγγελματίες;

 Εάν και όταν αποφασίσετε να τις καθαρίσετε θα συνεχίσετε, όπως και οι προηγούμενες αρχές, με τον αντικερκυραικό τρόπο που ξηλώνει και την άμμο και συρρικνώνει τις παραλίες ;

Γιατί δεν αξιοποιούνται τα φύκια για κομπόστ ;

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!