Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κεντρικός Δήμος: Ανταποδοτικά έργα 2 εκ. ευρώ στη Δ.Ε. Φαιάκων

Το ποσό των 2.046.255,75 ευρώ θα διατεθεί από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ως ανταποδοτικό όφελος για τους κατοίκους της Δ.Ε. Φαιάκων για έργα καθαριότητας, φωτισμού, υποδομών και ανάπτυξης της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη:Ορφανουδάκης σε Γαλιατσάτο: “Αυτά κάναμε για την παραλιακή Γαρίτσας, εσείς ναρκοθετήσατε το έργο”

Το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο ταμείο του Δήμου από την εταιρεία «CorfuGardens ΑΚ. ΤΕ.ΞΕ» μετά τον καθορισμό του ποσού, βάσει της νομοθεσίας, από την αρμόδια Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Η διαδικασία καταβολής, του σημαντικού για την αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής χρηματικού ποσού, αναμένεται να γίνει άμεσα. Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει και η διαβούλευση με την Τοπική Κοινότητα και τους φορείς της ευρύτερης περιοχής, ώστε να υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός και προγραμματισμός έργων.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούσε σε θετική γνωμοδότηση για μετατροπή της υποχρέωσης που είχε η Εταιρεία «CorfuGardens ΑΚ. ΤΕ.ΞΕ» για παραχώρηση εδαφικής έκτασης, σε υποχρέωση καταβολής χρηματικού ποσού στον Δήμο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο. Για το θέμα, είχε  ληφθεί και απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για τη «Μετατροπή υποχρέωσης παραχώρησης τμήματος γηπέδου, σε υποχρέωση χρηματικού ποσού, κατ’ εφαρμογή του Π.Δ. 20-01-88, άρθρο 1, παρ. 7α & 8 και του Π.Δ. 30-06-1991, άρθρο 1, παρ. 3, κατόπιν σχετικού αιτήματος της εταιρείας IKOS ODISIA Μονοπρόσωπη Α.Ε..

Η δημοτική αρχή ήδη έχει αρχίσει τη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία για το πως θα διατεθεί το συγκεκριμένο διαθέσιμο κεφάλαιο για την αναβάθμιση της περιοχής και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα προς την κατεύθυνση αυτή.  

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!