Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κεντρικός Δήμος Κέρκυρας: Τι δηλώνει ο Σπ. Μωραΐτης για την αυθαίρετη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στο Λιστόν

Σάλο έχει προκαλέσει στα social media η φωτογραφία ενός Κερκυραίου που απεικονίζει την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις του Λιστόν, επί του κεντρικού πεζοδρόμου, πέρα από τα βόλτα. Η κοινοποίηση της φωτογραφίας προκάλεσε την ανακοίνωση του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Σπυρου Μωραΐτη.

 

Η ανακοίνωση

 

Με αφορμή την αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους, εκ μέρους  ορισμένων επαγγελματιών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ,όπως παρατηρείται , κατά την φετινή τουριστική περίοδο και ενώ είναι γνωστές οι νόμιμες κυρώσεις, επειδή  αναγράφονται σε όλες τις άδειες χρήσης κοινόχρηστου χώρου που έχουν στην κατοχή τους, επισημαίνεται ότι:

         Η αυθαίρετη κατάληψη  συνιστά παραβίαση των κανόνων της νομιμότητας και προϋπόθεση αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των καταστημάτων, καταργεί το άρθρο του Συντάγματος για την ελεύθερη και ακώλυτη χρήση του κοινόχρηστου χώρου από το κοινό ,υποβαθμίζει  την αισθητική του τόπου    και την  ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών με σοβαρές συνέπειες στη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη  προβολή της Κέρκυρας  ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού.

 

Διαβάστε ακόμη: Κέρκυρα: Στο αυτόφωρο αμαξάς που κυκλοφορούσε στην πλατεία μετά τις 13:00 με υψηλη θερμοκρασία

      Παρακαλούνται οι επαγγελματίες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλη την εδαφική περιφέρεια του Δήμου σε ένδειξη σεβασμού στα δικαιώματα των πολιτών, αλλά και προς δικό τους όφελος, να αναλογιστούν τις συνέπειες της αυθαίρετης κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου και να περιοριστούν αυστηρά, στο εμβαδόν του νόμιμα αδειοδοτημένου κοινόχρηστου χώρου από το Δήμο και όχι πλέον αυτού. Όσοι δε επαγγελματίες δεν έχουν εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, υποχρεούνται στην άμεση απομάκρυνση του εξοπλισμού των καταστημάτων τους από τον κοινόχρηστο χώρο.

     

                                                                     Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος

 

                                                                                 Σπυρίδων Μωραίτης

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!