Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη: Έναρξη έκθεσης “19ος αιώνας, αρχές 20ου” (β’ μέρος)

Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πρώτο μέρος της Περιοδικής Έκθεσης με θέμα <<19ος αιώνας, αρχές 20ου>>, ανακοινώνει με χαρά την έναρξη του δεύτερου μέρους, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00.

Ένα επιτελείο καταξιωμένων καλλιτεχνών γεννηθέντες όλοι τον 19ο αιώνα, που έδρασαν μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα. Όλα τα έργα ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης. Οι εκθέσεις αυτές είναι εξέχουσας σημασίας τόσο για την εικαστική τους σπουδαιότητα, όσο και για το ιστορικό αφήγημα. Ένας πλούτος της Κερκυραϊκής κουλτούρας.

Στη δεύτερη έκθεση παρουσιάζονται οι καλλιτέχνες:

Πάνος Αραβαντινός, Ανδρέας Βρανάς, Άγγελος Γιαλλινάς, Στέλιος Δεσσύλας, Νάνσυ Καποδίστρια, Περικλής Κόλλας, Νικόλαος Κουρτελέσης, Βικέντιος Μποκατσιάμπης, Χαράλαμπος Παχής, Μάρκος Πιέρρης, Σπύρος Πλατσαίος, Γεώργιος Στρατηγός.

Από την σχολή Γ. Σαμαρτζή: Σ. Δαφνής, Α. Καλόγερος.

Στη πρώτη έκθεση παρουσιάστηκαν οι καλλιτέχνες:

Στέφανος Βούλγαρης, Λυκούργος Κογεβίνας, Σπύρος Πιζάνης, Ελένη Προσαλέντη, Όλγα Προσαλέντη, Αιμίλιος Προσαλέντης, Παύλος Προσαλέντης, Σπύρος Προσαλέντης, Γεώργιος Σαμαρτζής, Σπύρος Σκαρβέλης, Στέφανος Τριβόλης, Περικλής Τσιριγώτης.

Η Διεύθυνση της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, περιμένει με χαρά το φιλότεχνο κοινό της.

Κερκυραϊκή Πινακοθήκη
Ιωάννου Θεοτόκη 77, Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-16:00, τηλ:2661041085, email: info@corfuartgallery.com

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!