Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Ανατροπή! Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θανάτου του 4 μηνών βρέφους

Ο Ιατροδικαστης Γιάννης Αιβατιδης

ΚΕΡΚΥΡΑ – Σήμερα Σάββατο ο ιατροδικαστής Γιάννης Αιβατίδης  προχώρησε στην νεκροψία νεκροτομή του τεσσάρων μηνών βρέφος που βρέθηκε νεκρό από τη Βρετανίδα μητέρα του το πρωί της Παρασκευής όπου διέμεναν σε ξενοδοχείο της νότιας Κέρκυρας στο πλαίσιο των καλοκαιρινών τους διακοπών. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, το μωρό «έφυγε» από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου και όχι από πνιγμό όπως αρχικά είχε ειπωθεί, αιτία που απέκλεισε! 

Ο Ιατροδικαστής Γιάννης Αιβατίδης αποκλείει κατηγορηματικά την πιθανότητα «πνιγμονής από σίτιση», πράγμα που διερεύνησε με επιμέλεια διότι είχε δημοσιευτεί η πληροφορία ότι η μητέρα το τάισε και το άφησε με το μπιμπερό στο στόμα όλη τη νύχτα. Ήταν κατηγορηματικός ότι δεν υπήρξε κανένα απολύτως εύρημα που να επιβεβαιώνει αυτήν την  πληροφορία.

Επίσης ο ιατροδικαστής πραγματοποίησε τεστ κορωνοιού το οποίο βγήκε αρνητικό.

Η ιατροδικαστική εξέταση εντόπισε έντονη «υποξυγοναιμία» δηλαδή έντονα μειωμένη, προθανάτιαοξυγόνωση του αίματος και «άνοση νυχιών» . Αυτό το εύρημα οδηγεί τον ιατροδικαστή στο συμπέρασμα ότι η πιθανότερη αιτία θανάτου να είναι το λεγόμενο «σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου» που σχετίζεται με την θέση του ύπνου του μωρού και το οποίο συναντάται συχνότερα στα αγοράκια (το μωρό ήταν αγοράκι).

Τέλος ύστερα από ενδελεχή έρευνα (με ακτινογραφίες κλπ) διαπιστώνει ότι το μωρό δεν είχε απολύτως καμία ένδειξη κακώσεων στο σώμα του εκτός από τις εργώδεις μεταθανάτιες προσπάθειες αναζωογόνησης του μωρού  από τη μητέρα του και τη φίλη της οι οποίες τυχαίνει να είναι νοσηλεύτριες καθώς και από το γιατρό που προσέτρεξε στο ξενοδοχείο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!