Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αυστριακοί εκπαιδευτικοί στο Δημοτικό Σχολείο Κ. Κορακιάνας με το Erasmus KA1

To Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κορακιάνας υποδέχθηκε Εκπαιδευτικούς από την Αυστρία στο Πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus KA1,στις 12 και 13 Μαΐου 2022, ύστερα από πρόταση της Οργανωτικής Συντονίστριας της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Π.Ε και Δ.Ε Ιονίων Νήσων, κας Παχή Όλγας και τουΣυντονιστή Παπαθανασίου Νικόλαου. Πρόκειται για 7 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την επικεφαλής του Board of Education, Romy Holtzer, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Enter Europe” μέσω του Erasmus KA1/job shadowing, με θέμα τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον ρατσισμό.

Οι εκπαιδευτικοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες προκειμένου να είναι ολιγομελείς και ευέλικτες και να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Τις ομάδες ανέλαβαν η Διευθύντρια, Μπογδάνη Ελένη και οι εκπαιδευτικοί Αγγλικής, Αυγέρη Ευγενία και Κουρή Θεοδώρα, ώστε να παρέχουν μετάφραση στους επισκέπτες κατά την παρακολούθηση των δράσεων.

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε τελετή καλωσορίσματος με χορούς και τραγούδια , προκειμένου να γίνει σύνδεση τόσο της τοπικής, εθνικής παράδοσης με τα ανθρώπινα δικαίωμα και το ύψιστο δικαίωμα της ελευθερίας όσο και με τους δεσμούς των δύο χωρών, Ελλάδας και Αυστρίας. Την τελετή ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί: Φυσικής Αγωγής Σπίγγου Κωνσταντίνα –Αθανασία και Μουσικής Δαγκλή Αλίκη- Μαρία, με μαθητές από τα Ε1, Ε2 και ΣΤ1 τμήματα. (Μετάφραση: κα Μπογδάνη Ελένη).

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε παρακολούθηση διδασκαλίας /job shadowing με τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής, Κουφίδη Άγγελο και τους μαθητές/τριες του Ε1 τμήματος του Σχολείου, με θέμα ο «Διαδικτυακός Εκφοβισμός (CYBER BULLYING)». Με τη χρήση βιντεοπροβολέα παρουσιάστηκαν τα χαρακτηριστικά, οι μορφές και οι συνέπειες του διαδικτυακού εκφοβισμού, οι ενέργειες που πρέπει να κάνει κάποιος προκειμένου να προστατευτεί, καθώς και ο τρόπος που πρέπει να ενεργήσει το άτομο όταν πέσει θύμα. (Μετάφραση: κα Μπογδάνη Ελένη).

Παρακολούθηση διδασκαλίας/ job shadowing από την δεύτερη ομάδα στο Δ2 τμήμα του Σχολείου με την εκπαιδευτικό του τμήματος, Σγούρου Μαρίνα με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα- Τα Δικαιώματα των Παιδιών», μέσω προβολής Video, συμμετοχικού διαλόγου, ώστε να αναδειχθούν τα δικαιώματα μέσα από τη συζήτηση, και δραματοποίηση τριών δικαιωμάτων (Ισότητα- Υγεία- Εκπαίδευση). (Μετάφραση: κα Αυγέρη Ευγενία).

Παρακολούθηση διδασκαλίας/ job shadowing από την πρώτη ομάδα στο ΣΤ2 τμήμα του Σχολείου με την εκπαιδευτικό του τμήματος, Ζιώγα Παναγιώτα και θέμα «Αποσπάσματα από την Ελληνική Επανάσταση του 1821».Παρουσιάστηκαν σπουδαίες προσωπικότητες -Ήρωες της Επανάστασης- όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Παπαφλέσσας, ο Διάκος, ο Ανδρούτσος, η Μπουμπουλίνα κ.λ.π. και η συνεισφορά τους στον αγώνα των Ελλήνων για την απόκτηση της Ελευθερίας καθώς και σημαντικά ιστορικά γεγονότα, όπως η 2η Πολιορκία του Μεσολογγίου, μέσω προβολής παρουσίασης (Power Point), συμμετοχικού διαλόγου, τραγουδιών και ποιημάτων και κλείσιμο με τον Εθνικό Ύμνο. (Μετάφραση από την κα Αυγέρη Ευγενία).

Παρακολούθηση διδασκαλίας/ job shadowing από την δεύτερη ομάδα στο Δ1 τμήμα του σχολείου με την εκπαιδευτικό του τμήματος, Τζώρη Βαΐα με θέμα την εξέλιξη των πολιτευμάτων στην αρχαϊκή εποχή και τον δρόμο προς τη Δημοκρατία μέσω προβολής παρουσίασης (Power Point), συμμετοχικού διαλόγου, βιωματικής προσέγγισης (ψηφοφορία) και παιχνιδιού ρόλων. (Μετάφραση: Μπογδάνη Ελένη).
                                               Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Υποδοχή από τη Διευθύντρια, Μπογδάνη Ελένη και την Υποδιευθύντρια, Δαγκλή Αλίκη- Μαρία και συζήτηση σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα και τη λειτουργία του Σχολείου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αυστρία. Σύγκριση στον τρόπο εργασίας, στις συνθήκες και στη μεθοδολογία. Ξενάγηση στο χώρο του Σχολείου.

Παρακολούθηση διδασκαλίας/ job shadowing από την πρώτη ομάδα στο Α2 τμήμα του Σχολείου με την εκπαιδευτικό του τμήματος, Καλούδη Ευτέρπη και θέμα τον Ρατσισμό. Μέσω προβολής βίντεο, τραγουδιού, παρουσίασης (Power Point), ανάγνωσης λογοτεχνικού κειμένου, παιχνιδιών ρόλων και συζήτησης, οι μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με την έννοια του Ρατσισμού, τα είδη και τις μορφές του και έμαθαν να αναγνωρίζουν λανθάνουσες συμπεριφορές για να μην προβαίνουν τα ίδια σε αυτές ώστε να συμπεριφέρονται στον καθένα με σεβασμό και ισότητα. (Μετάφραση: Κουρή Θεοδώρα).

Παρακολούθηση διδασκαλίας/ job shadowing από την δεύτερη ομάδα στο ΣΤ1 τμήμα του Σχολείου με την εκπαιδευτικό Γραμμένου Αθηνά-Αγγελική και την Εκπαιδευτικό Μουσικής Δαγκλή Αλίκη- Μαρία, με θέμα την Επανάσταση του 1821 και την διεκδίκηση του Ελληνικού λαού του ύψιστου ανθρώπινου δικαιώματος της Ελευθερίας μέσω προβολής παρουσίασης (Power Point), διαδραστικών παιχνιδιών και τραγουδιών με ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση των βασικών γεγονότων της Επανάστασης και των ηρώων της από τους ίδιους τους μαθητές. Ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο στη Νοηματική. (Μετάφραση: Αυγέρη Ευγενία).

Παρουσίαση από την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, Σπίγγου Κωνσταντίνα –Αθανασία, και μαθητές του ΣΤ1 τμήματος, παραδοσιακών στολών τόσο της Κέρκυρας όσο και της Ελλάδας και αποσυμβολισμός της Ευζωνικής Φορεσιάς και της σχέση της με την έννοια της Ελευθερίας.
Παρουσίαση, από τους μαθητές του ΣΤ1 τμήματος, των έργων τους, που ήταν αφιερωμένα στον Ιωάννη Καποδίστρια.

Τέλος, οι μαθητές πήραν συνέντευξη από τους επισκέπτες εκπαιδευτικούς, στη Γερμανική Γλώσσα και τους ζήτησαν να γράψουν κάτι για το Σχολείο, το οποίο θα στολίσει το Δέντρο της Φιλίας μας.
(Μετάφραση: Αυγέρη Ευγενία και Μπογδάνη Ελένη).

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!