Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Αυτοπεριορίστηκε προληπτικά η δημοτική υπάλληλος που ήρθε σε επαφή με τον νοσούντα – Διαρκείς και εξ αρχής οι απολυμάνσεις στο Δήμο

Μια μικρή αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ανάμεσα στους υπαλλήλους του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες εργαζομένων στο δήμο, μια δημοτική υπάλληλος μετέφερε τον Κερκυραίο νοσούντα από τον covid-19 που επιβεβαιώθηκε σήμερα, από το αεροδρόμιο κατά την άφιξη του στο νησί, στο σπίτι του καθώς έχουν συγγενικούς δεσμούς. Ωστόσο, 12 μέρες αργότερα η υπάλληλος δεν έχει εμφανίσει κανένα σύμπτωμα ωστόσο αυτοπεριορίστηκε, που ούτως ή άλλως το έκανε λόγω των μέτρων. Σύμφωνα δε, με κύκλους του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα θέμα ούτε τίθεται θέμα “λουκέτου” του δήμου.  Για προληπτικούς λόγους η υπάλληλος είναι αδειούχος και μένει στο σπίτι της σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Και σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται ιδιαίτερη ψυχραιμία και προσοχή ενώ να σημειώσουμε πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να στοχοποιούνται άνθρωποι, ούτε υπερβολές, ούτε πανικός.  Να υπενθυμίσουμε πως ο Δήμος σήμερα λειτουργεί ήδη με μειωμένο προσωπικό για λόγους ασφαλείας και προστασίας ων υπαλλήλων. Επίσης, όπως πολλάκις έχει ενημερώσει με σχετικές ανακοινώσεις η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου,ο δήμος  έχει πράξει τα δέοντα και τα προβλεπόμενα για την υπόθεση καθώς και για την προστασία της υγείας όλων των υπαλλήλων. Οι απολυμάνσεις όλων των δημοτικών κτηρίων και γραφείων είναι συνεχείς ενώ ακόμη και οι καθαρίστριες εντός των δημοτικών χώρων απολυμαίνουν ακόμη και τα πόμολα κάθε δύο περίπου ώρες.

Η ιχνηλάτηση για τον εντοπισμό των ανθρώπων με τους οποίους ο 62χρονος που διαπιστώθηκε με covid-19 έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ενώ οι Αρχές έχουν εντοπίσει τις επαφές του Κερκυραίου που κατοικεί στους Ευρωπούλους. Αναμένεται σε κάθε περίπτωση ενημέρωση για τα μέτρα που πρόκειται  να λάβουν οι αρχές, αν λάβουν επιπλέον μέτρα και τι ακριβώς θα συμβεί εφεξής.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!