Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Καταγγελία για ξυλοδαρμό καθαρίστριας σε νυχτερινό κέντρο – Προπηλακισμός εργαζόμενου σε ξενοδοχείο

Τα φαινόμενα βίας και προπηλακισμών εργαζομένων από προϊστάμενους ή ακόμη και από εργοδότες, ολοένα και αυξάνονται, πολλά εκ των οποίων έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την δήλωση του προέδρου  του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας Σταμάτη Πελάη, τη Δευτέρα έγινε αποδέκτης δυο τέτοιων καταγγελιών, οι οποίες μάλιστα έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη, αφού έχουν προηγηθεί μηνύσεις κλπ.

Η μια αφορά σε ξυλοδαρμό καθαρίστριας νυχτερινού κέντρου της Κέρκυρας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του @kerkyrasimera η καθαρίστρια εξετάστηκε από ιατροδικαστή ενώ νοσηλεύτηκε και στο Νοσοκομείο για πέντε ημέρες. Η ίδια έχει προχωρήσει σε μήνυση ενάντια του ανθρώπου που άσκησε βία εναντίον της ενώ ο δικηγόρος της είναι στη διαδικασία παραλαβής των εξετάσεων από το Νοσοκομείο και του πορίσματος της ιατροδικαστικής εξέτασης προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο, εφόσον οριστεί δικάσιμος. Μάλιστα η ίδια, δηλώνει πως δέχεται απειλές για τη ζωή της από πλευράς εργοδοσίας, προκειμένου να σταματήσει τις μηνύσεις, της καταγγελίες και τη δημοσιοποίηση του συμβάντος.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα  με προπηλακισμό, λεκτική βία και απειλή που δέχθηκε υφιστάμενος από τον προϊστάμενο του. Ο εργαζόμενος εκτός από την ενημέρωση που έκανε στο Εργατικό Κέντρο με τη μορφή καταγγελίας, προχώρησε και σε μήνυση.

Ο Στ. Πελάης, μετά την αναφορά του στα δυο περιστατικά, δήλωσε τα εξής: «Έχει λάβει μορφή επιδημίας όλη αυτή η κατάσταση. Αν οι εργαζόμενοι δεν ορθώσουν ανάστημα και δεν οργανωθούν θα τρώνε ξύλο από τους εργοδότες κάθε μέρα. Ας καταλάβει καλά η εργατική τάξη σε τι κατάσταση μας οδηγούν, το κουκούλωμα και η υποχώρηση. Οργάνωση, αντίσταση, αγώνας και οργανωμένη πάλη πρέπει να είναι η απάντηση ενάντια στη βία, στον αυταρχισμό και στον τραμπουκισμό των εργαζομένων».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!