Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Νέα Αρχή: Μήνυμα για τη μεγάλη μάχη των υποψηφίων

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή» για τη Νότια Κέρκυρα, Α. Αλεξάκης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Πρώτη ημέρα
Πανελληνίων Εξετάσεων η χθεσινή για τα Γενικά Λύκεια, ενώ από την Πέμπτη μπήκαν στην μάχη για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι μαθητές των ΕΠΑΛ.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις είναι ένα σημαντικό στάδιο στην ζωή των νέων, όχι όμως καθοριστικό. Πρόκειται για εμπειρία από την οποία μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά εφόδια για την διαχείριση της ενήλικης πλέον ζωής τους και της επαγγελματικής τους πορείας. Πολλά παιδιά επενδύουν στο αποτέλεσμα των εξετάσεων, καθώς πιστεύουν ότι εκπληρώνουν τα όνειρα τους ή διασφαλίζουν μια θέση στην αγορά εργασίας.

Όμως αυτό που έχει την μεγαλύτερη αξία είναι η δική τους προσπάθεια και η πορεία για την κατάκτηση, όχι μόνο της γνώσης, αλλά η συνειδητοποίηση του κόπου τους και της προσήλωσης τους. Ενεργοποιείται έτσι το αισθητήριο της ευθύνης, της προσωπικής βούλησης και σε κάποιο βαθμό η ωρίμανση των παιδιών αυτών απέναντι σε σημαντικές προκλήσεις.

Αξιέπαινα όλα τα παιδιά μας, αλλά και όσοι ενήλικες κάνουν την δική τους προσπάθεια και δεν εγκαταλείπουν τα όνειρα τους. Υποψήφιοι που έπρεπε ταυτόχρονα να εργάζονται και να φοιτούν σε εσπερινό σχολείο, προκειμένου να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις του εγχειρήματος. Οικογένειες που με θυσίες στηρίζουν τα παιδιά τους, με μόνη ελπίδα να είναι καλά ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι μια γιορτή για την εκπαίδευση και περνά πολλά μηνύματα για την αξία της προσπάθειας. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα βέβαια, κυρίως σε επίπεδο υποδομών έχει μακρύ δρόμο να διανύσει μέχρι την επίτευξη ενός αξιοπρεπούς επιπέδου φοίτησης.

Σήμερα όμως, αντλούμε ελπίδα από τα όνειρα, το καρδιοχτύπι και τα χαμόγελα που με το στυλό ανά χείρας και ένα μπουκάλι νερό, περνούν το κατώφλι σε όλα τα εξεταστικά κέντρα της χώρας.

Καλή επιτυχία.

Η σκέψη μας κοντά σας με όλη την θετική μας ενέργεια.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!