Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Μουσικές εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα μουσικής από το Τμήμα μουσικών Σπουδών

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει μουσικές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στο σπουδαίο πανευρωπαϊκό γεγονός της Ημέρας της Μουσικής την Τρίτη 21 Ιουνίου, σε συνεργασία με δύο σημαντικούς τοπικούς φορείς/θεσμούς: το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και το Αχίλλειο Ανάκτορο. 

Την όμορφη αυτή καλοκαιρινή ημέρα νέα παιδιά, οι φοιτητές μας, που αγαπούν τη μουσική και είναι γεμάτα θετική ενέργεια και δημιουργικότητα, θα βρίσκονται κοντά μας για να γεμίσουν την Κέρκυρα με νότες και μελωδίες. Θα μας υπενθυμίσουν με ξεχωριστό τρόπο την αναγκαιότητα της μουσικής που συντροφεύει τον άνθρωπο, απαντά σε νοηματοδοτήσεις της ανθρώπινης ζωής, θεραπεύει, δίνει τη διάσταση της μαγείας που όλοι μας ποθούμε για να συντηρήσουμε την αθωότητα του παιδικού ψυχισμού μας. Γιατί θέλουμε η μουσική –βαθιά προσωπική, συναισθηματική, ακόμη και εφήμερη- όχι μόνο να επιβιώνει αλλά και να ανθίζει στο εξόχως μουσικό νησί της Ελλάδας, στην Κέρκυρα! 

1. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει φλάουτα με κλασική μουσική από τις φοιτήτριες της κατεύθυνσης Φλάουτου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Σπυριδούλα Κοντοβάγιου και Αντριάνα Μάλλιου στην Πλατεία Δημαρχείου στις 20.30. 

Και η όμορφη αυτή μουσική εκδήλωση συνεχίζεται με τζαζ μουσική στην γραφική Πλατεία Βραχλιώτη στις 21.00. Θα παίξει το Ionian Jazz Trio των φοιτητών της κατεύθυνσης Τζαζ, αποτελούμενο από τους Αναστασία Κωνσταντινίδου (τραγούδι), Γιώργο Μουστάκα (κιθάρα) και Γιώργο Πανταζόπουλο (κοντραμπάσο). 

Θερμές ευχαριστίες στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ.Χρυσούλα Τόμπρου. 

2. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ 

Το πρόγραμμα έχει τίτλο «Ταξιδεύοντας μελωδικά στους Αυτοκρατορικούς κήπους του Αχίλλειου Ανακτόρου». Κάνοντας έναν απολαυστικό περίπατο στους μαγευτικούς υπαίθριους χώρους του Ανακτόρου, θα απολαύσουμε πρωινή μουσική από τις 9.00 έως τις 3.00μμ, από τις φοιτήτριες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου Μαρία Δρακόντου (πιάνο) και Βικτωρία Καραπετιάν (βιολί). 

Το απογευματινό δίωρο πρόγραμμα, ξεκινώντας στις 6.00 μμ., περιλαμβάνει το Spianadus Quartet, αποτελούμενο από τους Μαγδαληνή Καπατασίδου, Ελευθερία Μεσημέρη, Βασιλική Λεμονιά Ορφανού και Άκη Σίψα, το Ionian Guitar duo, αποτελούμενο από τους  Νικόλα Αναστασόπουλο και Αχιλλέα Μακράκη, και σόλο κιθάρα από τον Νικόλα Αναστασόπουλο. Όλοι είναι φοιτητές της κατεύθυνσης Κιθάρας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου και την εκδήλωση συντονίζει η διδάσκουσα της κατεύθυνσης κιθάρας κ. Κορίνα Βουγιούκα. 

Θερμές ευχαριστίες στον Διευθυντή του Μουσείου του Αχίλλειου Ανακτόρου κ. Αναστάσιο Διαβάτη. 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!