Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ – Ρεκόρ συμμετοχής στο μαθηματικό διαγωνισμό “Ο ΘΑΛΗΣ”

Με μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε φέτος ο μαθητικός διαγωνισμός μαθηματικών “Ο ΘΑΛΗΣ” στο Νομό Κέρκυρας. Μέσα σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, λόγω της πανδημίας, ένας ιστορικός θεσμός για τα Μαθηματικά, την εκπαίδευση και την κοινωνία, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός «ΘΑΛΗΣ» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας πραγματοποιήθηκε σε ειδικές συνθήκες την τελευταία μέρα πριν κλείσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια διαγωνιστική διαδικασία με μεγάλη ιστορία, κύρος και απήχηση στην ελληνική κοινωνία, όπως αποδεικνύουν οι πολυάριθμες συμμετοχές μαθητών, αλλά και το συνολικό οργανωτικό μοντέλο που εφαρμόστηκε στηριζόμενο σε πολλούς πυλώνες και σε ιδιαίτερες παραμέτρους. Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο ο πανελλήνιος διαγωνισμός της ΕΜΕ διεξάγεται σε τρεις φάσεις (Θαλής, Ευκλείδης, Αρχιμήδης) και από τα διαδοχικά αυτά στάδια στελεχώνονται οι εθνικές ομάδες των Μαθηματικών που έχουν χαρίσει στη χώρα τα τελευταία χρόνια μετάλλια και εξαιρετικές διακρίσεις σε Ολυμπιάδες, Βαλκανιάδες και άλλους διεθνείς διαγωνισμούς. Φέτος, στο διαγωνισμό συμμετείχαν 100 μαθητές και μαθήτριες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη συμμετοχή που έχει σημειώσει ο θεσμός την τελευταία δεκαετία.

Για πρώτη φορά συμμετείχαν και μαθητές της Α’ Γυμνασίου σε θέματα της Β’ Γυμνασίου. Συνολικά συμμετείχαν μαθητές από 11 σχολεία του νομού, ενώ σε κάποια δεν έγινε εφικτό ο διαγωνισμός να διεξαχθεί τελικά λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν. Φέτος, δεν κατέστη δυνατό να διοργανωθούν ούτε μαθήματα προετοιμασίας από το παράρτημα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος συμμετείχε και μαθήτρια με οπτική αναπηρία από το Μουσικό Σχολείο η οποία έλυσε θέματα με χρήση της γλώσσας Braille.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία παράρτημα  Κέρκυρας ευχαριστεί τις διευθύνσεις των σχολείων που συμμετείχαν και όλους τους συναδέλφους μαθηματικούς που συμμετείχαν στη διαδικασία. Χωρίς αυτούς δεν θα ήταν εφικτή αυτή η επιτυχία. “Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό”

Για το Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (παράρτημα Κέρκυρας)
Μάριος Μαγιολαδίτης (πρόεδρος)
Σπύρος Σταθόπουλος (γραμματέας)
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!