Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ: “Τα τοπία της καρδιάς μου” – Έκθεση κολάζ του αείμνηστου Σπύρου Αλαμάνου

Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη έχει τη χαρά να ολοκληρώνει τον κύκλο των Περιοδικών Εκθέσεων του 2022 με τα εγκαίνια της έκθεσης κολάζ του αείμνηστου Σπύρου Αλαμάνου (1947-2011), με τίτλο «Τα τοπία της καρδιάς μου», την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 19:00 στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων της Πινακοθήκης.
 
Τα «τοπία της καρδιάς μου» είναι ένα μονοπάτι σκέψης και εσωτερικής αναζήτησης που οδηγεί στην ψυχή του καλλιτέχνη. Ο Σπύρος Αλαμάνος αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό στο συναισθηματικό, πνευματικό και ηθικό του κόσμο για τους συνοδοιπόρους του, όσους επιλέγουν να διασχίσουν πλάι του αυτό το μονοπάτι. Συνειδητό και ασυνείδητο, όνειρα και βιώματα, ανθρώπινο και θεϊκό, μια σειρά αλληλουχιών δεσπόζουν στο εικαστικό του έργο.
 
Τα κολάζ του Σπύρου Αλαμάνου είναι βασισμένα σε μορφές της αναγεννησιακής ζωγραφικής και αρχετυπικών συμβόλων. Χρησιμοποιείται ένα πρωτογενές υλικό που αποτυπώνει επακριβώς την αισθητική έκφραση του καλλιτέχνη μέσω της σύνθεσης. Επιλέγει με σύνεση κάθε μικρό και μεγάλο στοιχείο του έργου του δημιουργώντας μια κοινή ατμόσφαιρα ανάμεσα στα έργα της σειράς αποτυπώνοντας στο χαρτί την ιδιαίτερή του ταυτότητα.
 
Διάρκεια έκθεσης: 30/11/2022-13/01/2023
 
Ώρες επίσκεψης: 09.00-16.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.
 
Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Ιωάννου Θεοτόκη 77, 49132 Κέρκυρα
 
τηλ.: 26610 41085,  e-mail:  info@corfuartgallery.com,
 
www.corfuartgallery.com
 
 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!