Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ: Τελέστηκε το 5ετες μνημόσυνο του Χρήστου Κούρκουλου

Σήμερα Κυριακή, τελέστηκε το πενταετές μνημόσυνο του Χρήστου Κούρκουλου, που τραυματίστηκε σοβαρά  μετά από τροχαίο δυστύχημα ( 2017) και που οι γονείς του τότε, έδειξαν το μεγαλείο ψυχής τους και δώρισαν τα όργανα του, χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους μας.

Η μητέρα του, Τζωρτζίνα Δαλιέτου, μετά το μνημόσυνο ευχαρίστησε όλους όσοι τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου Χρήστου «Σήμερα τελεσαμαι το 5ατες μνημόσυνο του Χρήστου μού σας ευχαριστήσω από καρδιάς όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους».

Η τραγική μέρα 

Να θυμίσουμε πως ο 19χρονος τότε Χρήστος, ήταν κλινικά νεκρός. Τότε, οι γονείς του πήραν την απόφαση να χαρίσουν ζωή σε συνανθρώπους μας, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο Χρήστος  είχε μείνει κλινικά νεκρός μετά από τροχαίο δυστύχημα, στις 18 Οκτωβρίου 2017, όταν η δίκυκλη μηχανή που οδηγούσε προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο. Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε τότε θανάσιμα ο 18χρονος φίλος του και συνεπιβάτης της μηχανής, ενώ ο ίδιος είχε μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Για πρώτη φορά στην Κέρκυρα η δωρεά οργάνων

Η δωρεά οργάνων τότε, έγινε για πρώτη φορά στο Νοσοκομειο της Κέρκυρας ενώ αργότερα ακολούθησαν κι άλλες .

«Η Διοίκηση του Γ.Ν Κέρκυρας συλλυπείται την οικογένεια του 19χρονου, αλλά συνάμα θέλει να την ευχαριστήσει γι’ αυτό το σημαντικό δώρο ζωής που έκανε στους συμπολίτες μας, οι οποίοι σήμερα λαμβάνουν αυτά τα δώρα “ζωής” για τους ίδιους» ειχε δηλώσει ο διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας.

«Η πράξη ζωής των γονιών αυτών, στέλνει το μεγάλο μήνυμα και την ανάγκη της ευαισθητοποίησης των Ελλήνων για το θέμα της δωρεάς οργάνων. Δυστυχώς η χώρα μας κατατάσσεται στην τελευταία θέση στην Ευρώπη όσον άφορα τη δωρεά οργάνων, που αποτελεί ένα μείζον θέμα ζωής» πρόσθεσε ο κ. Κακαβίτσας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!