Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κοντός ψαλμός ο… Φεβρουάριος για Εργοστάσιο Απορριμμάτων

Το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου εκτιμάται πως θα δημοπρατηθεί το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στην Κέρκυρα, με πρότυπα τεύχη δημοπράτησης και νέο διαγωνισμό.
Η εκτίμηση αυτή έρχεται δια στόματος του αντιπροέδρου του ΦΟΔΣΑ και αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Σπύρου Ιωάννου, ο οποίος μίλησε στην «Κ.Σ.» για την προγραμματισμένη (2η) συνεδρίαση του οργάνου την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου στις 12:00 που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.
Αναφορικά με το εργοστάσιο, τόνισε πως πρόκειται για έναν νέο διαγωνισμό, οι όροι του οποίου σε σχέση με τον προηγούμενο, διαφοροποιήθηκε σε δυο σημεία. Στην αξιολόγηση αλλά και στην εμπειρία εκείνων που θα λάβουν μέρος. Όσον αφορά στη χρηματοδότηση του εργοστασίου, αυτή παραμένει ίδια. Κατά 96% η χρηματοδότηση θα γίνει με πόρους του ΕΣΠΑ και το 4% από ίδιους πόρους.
Εφ’όσον η δημοπράτηση γίνει τον Φεβρουάριο και εφόσον εξελιχθούν όλα ομαλά και στο προβλεπόμενο, εκ του νόμου, χρονικό διάστημα ενστάσεων, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2021. Ύστερα προβλέπεται ο χρόνος κατασκευής και το 6μηνο δοκιμαστικής λειτουργίας, ώστε στο τέλος του 2023 να είναι έτοιμο προς παράδοση και χρήση. Και πάλι, όπως υποστήριξε ο κ. Ιωάννου, εφόσον δεν υπάρξουν καθυστερήσεις.
Όσον αφορά στις ενστάσεις, εκτιμάει πως εάν υπάρξουν, δεν θα είναι επί της διαδικασίας αλλά στη βάση του ανταγωνισμού και των ελλιπών ή μη δικαιολογητικών των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό.
Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, πως ο ΦΟΔΣΑ έχει προβλέψει ένα ασφαλές χρονοδιάγραμμα και όχι πιεστικό.

Η ημερήσια διάταξη
Την Παρασκευή στις 12:00, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συνεδριάσει ο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων. Τα θέματα είναι τα εξής::
Θέμα 1ο : Ανακοινώσεις.
Θέμα 2ο : Πρόταση προς ψήφιση και λήψη απόφασης σχεδίου προϋπολογισμού τρίτου τριμήνου έτους 2020 και απόφαση περί σύγκλισης Γ.Σ. για τελική έγκριση προϋπολογισμού τρίτου τριμήνου έτους 2020.
Θέμα 3ο : Λήψη απόφασης για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας με τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ για παροχή υπηρεσιών τεχνικής υπηρεσίας, ως Διευθύνουσας Υπηρεσίας σε όλες τις απαιτούμενες εκ της κείμενης νομοθεσίας (ν.4412/2016 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει ) ενέργειες και διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση έργων – μελετών – προμηθειών και υπηρεσιών.
Θέμα 4ο : Λήψη απόφασης για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του άρθρου 100 του ν.3852/2010 μεταξύ του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων ΑΕ και της ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ για την υλοποίηση των πράξεων: 1.«Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) Κέρκυρας». 2. «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων Κεφαλονιάς». Παροχή εξουσιοδότησης στην Πρόεδρο για υπογραφή της προγραμματικής καθώς και εξουσιοδότηση για έγκριση και υπογραφή του τυχόν ενημερωμένου – τροποποιημένου σχεδίου προγραμματικής που πιθανόν να προκύψει χωρίς ουσιώδεις και βλαπτικές μεταβολές.
Θέμα 5ο : Λήψη απόφασης για έγκριση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας υπηρεσιών και προσωπικού του ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων ΑΕ και απόφαση περί σύγκλισης Γ.Σ. για τελική έγκριση του εν λόγω κανονισμού.
Θέμα 6ο :Λήψη απόφασης για πρόσληψη Γενικού Διευθυντή «επί θητεία» σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 παρ.5 και 6 του καταστατικού καθώς και λήψη απόφασης περί καθορισμού του ύψους της αμοιβής του (Γεν. Διευθυντή) σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 παρ.9 του καταστατικού.
Θέμα 7ο : Λήψη απόφασης περί ανάθεσης στην Πρόεδρο του ΔΣ των εξουσιών και των αρμοδιοτήτων του Γενικού Διευθυντή , όπως προβλέπονται στο καταστατικό, μέχρι την οριστική πρόσληψη αυτού.
Θέμα 8ο: Λήψη απόφασης για σύναψη συμπληρωματικής σύμβασης με την ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΕ αναγκαία για την υλοποίηση της ενδιάμεσης διαχείρισης στην θέση Λίβα Ζακύνθου. Θέμα 9 ο :Έγκριση των ήδη υπογεγραμμένων συμβάσεων με τον φορολογικό και νομικό σύμβουλο αντίστοιχα.
Θέμα 10ο : Λήψη απόφασης περί εξουσιοδότησης στον φορολογικό σύμβουλο της εταιρείας κΓεράσιμο Τζαμαρία περί χορήγησης σε αυτόν κωδικών ηλεκτρονικών συναλλαγών (web banking) από την τράπεζα Πειραιώς στην οποία τηρείται ο ειδικός τραπεζικός λογαριασμός της εταιρίας. Θέμα 11 ο :Λοιπά Θέματα

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!