Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κυριάκος Μάνεσης: Κοροϊδία για 170 επιχειρήσεις 2 χρόνια μετά τον Μπάλλο

Δύο χρόνια μετά τις πλημμύρες του Μπάλλου στην Κέρκυρα, στις 14/10/21 και οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει τα χρήματα των αποζημιώσεων για τις πληγείσες επιχειρήσεις αυτού του φαινομένου, σημειώνει ο δημοσιογράφος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την ΑΝΑΣΑ, Κυριάκος Μάνεσσης.
Σύμφωνα με τον ίδιον, το μπαλάκι τον ευθυνών από την Αρωγή στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν έχει τέλος και η κοροϊδία συνεχίζεται όσο οι απερχόμενοι δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.
Πληροφορούμαι ότι δεν υπάρχουν καν αντίγραφα φακέλων των πληγέντων και έτσι πολλά έγγραφα που είχαν δωθεί, έχουν χαθεί.
Οι απαντήσεις των αρμοδίων της Περιφέρειας στις ερωτήσεις των πληγέντων είναι από απαξιωτικές έως και τραγελαφικές.
Επίσης το ποσοστό που είχε προβλεφθεί για τις ζημιές πάνω από 20.000 ευρώ καλύπτει μόλις το 30% του κόστους αποκατάστασης, όπου αν υπολογίσουμε την αύξηση του πληθωρισμού σε πραγματικά νούμερα, στα χρόνια που ακολούθησαν του φαινομένου, καθιστούν το ποσό από ανεπαρκές έως αστείο αφού οι αυξήσεις σε υλικά, εργατικά κτλ έχουν εξανεμίσει την προβλεπόμενη αποζημίωση.
Οι περισσότεροι πληγέντες, ερχόμενοι από δεκαετή κρίση και κορονοϊό, είναι ήδη αποκλεισμένοι από τραπεζικό δανεισμό, άρα χωρίς την αποζημίωση από την αρωγή είναι σε απελπιστική κατάσταση.
Ο τρόπος με τον οποίο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων χειρίζεται το ζήτημα και ειδικότερα η Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, συνιστούν για τους πληγέντες πολιτική ομηρία, καθώς από τα τέλη Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, οπότε και εκδόθηκε η ΚΥΑ για την εκκαθάριση των αποζημιώσεων, μέχρι και σήμερα, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως πρόοδος, χωρίς επαρκείς εξηγήσεις από τους αρμοδίους και χωρίς να διαφαίνεται θετική έκβαση άμεσα.
Η αδιαφορία και η έλλειψη οργάνωσης είναι παροιμιώδεις, ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν έκτοτε παύσει την λειτουργία τους, επειδή δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις δαπάνες για την επισκευή των ζημιών.
Απαιτούν άμεση και συγκεκριμένη ενημέρωση για την πορεία του θέματος, καθώς τα περιθώρια για την επιβίωση των επιχειρήσεων είναι ασφυκτικά.
Τέλος, εάν μέσα στο επόμενο διάστημα οι επιχειρήσεις αυτές πληγούν εκ νέου από άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί πλήρως από τον Μπάλο, θα γίνουν έρμαιο της πολιτικής απραξίας και αδιαφορίας, οπότε ενδέχεται να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κέρκυρα το σοβαρό πρόβλημα εστιάζεται σε 170 επιχειρήσεις περίπου ενώ υπάρχουν δύο τουλάχιστον οι οποίες μετά τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν απο τον “Μπάλλο” δεν κατάφεραν να σταθούν ξανά λειτουργικές και έκλεισαν οριστικά.

 

 
 
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!