Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Μέσω ΣΔΙΤ η ύδρευση στην Κέρκυρα

Δέκα νέα έργα μέσω ΣΔΙΤ προετοιμάζονται για το 2022 από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Είναι μέρος του προγράμματος των συνολικών 20 έργων ΣΔΙΤ που έχει στην ατζέντα του το υπουργείο. Τα δέκα νέα έργα έχουν προϋπολογισμό περίπου 2,3 δισ. ευρώ και αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον της επενδυτικής και κατασκευαστικής κοινότητας αλλά και συμβουλευτικές εταιρείες (Τεχνικοί, Νομικοί και Χρηματοοικονομικοί Σύμβουλοι).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στην Κέρκυρα την Πέμπτη ο υπουργός υποδομών – Μεταφορών Κ.Καραμανλής 

Πρόκειται για δύο οδικά που αφορούν στους άξονες Δράμα-Αμφίπολη και Θεσσαλονίκη-Έδεσσα, δύο για Δικαστικά Μέγαρα σε Κρήτη και Θεσσαλία, τα 5 Αστυνομικά Μέγαρα. Επίσης είναι δύο έργα Λειτουργίας & Συντήρησης που αφορά στο Μετρό Θεσσαλονίκης και τα Ηλεκτρονικά Διόδια. Τέλος αναμένεται και η δημοπράτηση για τα φράγματα Ενιπέα στα Φάρσαλα, Ταυρωνίτη στα Χανιά και η ύδρευση της Κέρκυρας. Να υπενθυμίσουμε ως στο νησί την Πέμπτη θα βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφοών Κ. Καραμανλής, από τον οποίον αναμένονται ανακοινώσεις για το έργο της ύδρευσης στην Κέρκυρα.

Τα έργα αυτά έχουν ένα κοινό παρονομαστή. Είναι μοιρασμένα στην ελληνική περιφέρεια και κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει την Αττική. Με αυτό τον τρόπο πιστεύεται πως θα δοθεί ευκαιρία ανάπτυξης μέσω αρχικά της κατασκευής και αργότερα της λειτουργίας όλων αυτών των κρίσιμων υποδομών.

Τα πλέον σημαντικά από άποψη αναπτυξιακής δυναμικής είναι τα έργα για τα Φράγματα που θα δώσουν μεγάλες ευκαιρίες βιώσιμης γεωργικής ανάπτυξης σε περιοχές που έχουν μεγάλες ανάγκες όπως τα Φάρσαλα, τα Χανιά και η Κέρκυρα.

Το πρόγραμμα των 20 έργων-ΣΔΙΤ

Το συνολικό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών περιλαμβάνει 20 έργα με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ. Σήμερα έχουν ενεργοποιηθεί τα μισά από αυτά ποσού περίπου 1,7 δισ. ευρώ.

Περιλαμβάνουν το τμήμα του ΒΟΑΚ Χερσόνησος-Νεάπολη, τον οδικό άξονα Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη, το flyover της Περιφερειακής Θεσσαλονίκης. Επίσης τα κτιριακά έργα για 17 σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία, Δικαστικά Μέγαρα στην Κεντρική Μακεδονία, δύο διαγωνισμούς για 13 Περιφερειακά Κέντρα Πολιτικής Προστασίας και το νέο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών στην οδό Πειραιώς.

Τέλος σε διαγωνισμό βρίσκονται τα έργα για το Φράγμα Χαβρία στη Χαλκιδική και το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα Αττικής.

Μέσα στο 2022 εκτιμάται ότι θα υπογραφούν τουλάχιστον τα τρία οδικά έργα ενώ προχωρούν οι διαδικασίες και για τα κτιριακά έργα ούτως ώστε να υπογραφούν το πρώτο εξάμηνο του 2023.

 

Η Χ.Κωνσταντινίδης αναλαμβάνει το μεγάλο έργο ύδρευσης της πόλης της Κέρκυρας

Ένα βήμα μπρος κάνει ο διαγωνισμός για το μεγάλο έργο ύδρευσης της πόλης της Κέρκυρας καθώς η Χ.Κωνσταντινίδης επικράτησε στην διαδικασία υποβολής προσφορών και αναμένεται να είναι ο ανάδοχος του έργου.  Η Επιτροπή Διαγωνισμού με το 09-05-2022 Πρακτικό της εισηγείται ομόφωνα την ανάθεση της δημόσιας σύμβασης έργου με τίτλο «ΥΔΡΕΥΣΗ ΝΗΣΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Α’ ΦΑΣΗ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ ΕΡΓΑ. Έργο Ύδρευσης Πόλης Κέρκυρας από την ΕΑΝ Χρυσηίδας» στον Οικονομικό Φορέα με την επωνυμία «ΤΕΧΝΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.».

Το ποσοστό έκπτωσης που έδωσε η γνωστή τεχνική εταιρεία είναι 3,62%. Δεύτερη κατετάγη η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ με 2,18% και τρίτη η ΜΥΒΑ με 1%. Τώρα μένει να δούμε αν θα έχουμε ενστάσεις και στη συνέχεια η επιτροπή του διαγωνισμού θα προχωρήσει στο πρακτικό όπου θα κλειδώνει την αναδοχή του έργου.  Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο διαγωνισμός για το σημαντικό έργο στο όμορφο νησί της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2022 ενώ η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 18 του ίδιου μήνα.  Η παράταση δόθηκε καθώς οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς υπέβαλαν, αιτήματα για την παροχή διευκρινήσεων στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, καθώς επίσης και αιτήματα για μετάθεση της ημερομηνίας του Διαγωνισμού.

Το κόστος του έργου με ΦΠΑ είναι 29,1 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει το κόστος 21,9 εκατ. ευρώ και κόστος προαίρεσης 1,56 εκατ. ευρώ ήτοι 23,46 εκατ. ευρώ (τα ποσά χωρίς ΦΠΑ).

Η δημοπράτηση του έργου είχε αρχικά προγραμματιστεί για την 1η και την 8η Φεβρουαρίου. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 63 μήνες εκ των οποίων 27 μήνες αφορά την περίοδο κατασκευής. Επιπλέον προβλέπεται περίοδος 36 μηνών για την κανονική λειτουργία και συντήρηση του έργου και με δικαίωμα προαίρεσης άλλοι 24 μήνες.

Το έργο έχει προταθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Στην παρούσα φάση, η δέσμευση του προϋπολογισμού βαρύνει το ενάριθμο 2019ΣΕ07600001 της ΣΑΕ 076. Η Προϊσταμένη Αρχή δεν θα προχωρήσει σε κοινοποίηση προς τον ανακηρυχθέντα ανάδοχο της εγκριτικής απόφασης του αποτελέσματος της δημοπρασίας πριν την ένταξη του έργου σε Ε.Π. του ΕΣΠΑ.

Ποιο είναι το έργο που υπόσχεται να ξεδιψάσει την πόλη της Κέρκυρας
Η δημοπράτηση για το έργο που θα ξεδιψάσει την πόλη της Κέρκυρας, έχει ως κύριο φυσικό αντικείμενο του αναδόχου της προς ανάθεση σύμβασης την ολοκλήρωση ενός αυτοτελούς και λειτουργικά ανεξάρτητου σύστηματος υδροδότησης με 15.000m3 /ημ. πόσιμο νερό της πόλης Κέρκυρας, με βάση την προς κατασκευή Εγκατάσταση Αποσκλήρυνσης Νερού (ΕΑΝ) Χρυσηίδας, που τροφοδοτεί τις υφιστάμενες Δεξαμενές Ανάληψης (V=2×1.500 m3) και 4 μικρές δεξαμενές της περιοχής του Βιρού.

Στο έργο περιλαμβάνεται και η διασύνδεση των Δεξαμενών Ανάληψης με την προς κατασκευή Δεξαμενή Ποταμού (V=2×5.000 m3), με επέκταση του υφιστάμενου αγωγού διαμέτρου 500 χλστ., ώστε να αυξηθεί η αποθηκευτική – αναρρυθμιστική ικανότητα του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης.

 

*Με πληροφορίες από το ypodomes.gr

 

*ενδεικτική η φωτό 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!