Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Μίνι οδηγός για το πως να πακετάρετε τα υγρά στις αεροπορικές αποσκευές σας

Σε κάθε σας ταξίδι, πάντα παίρνετε μαζί σας διαφόρων ειδών από τσάντες ταξιδιού https://www.samsonite.gr/el-gr και βεβαίως τα αναγκαία (και όχι μόνο) προϊόντα περιποίησης και καλλυντικά. Περίπου τα μισά από αυτά είναι υγρά ενώ τα υπόλοιπα μπορεί να είναι σε μορφή κρέμας ή σε άλλες παχύρευστες συστάσεις. Καλό θα ήταν λοιπόν, όταν πρόκειται να ταξιδέψετε, να μην έχετε τυφλή εμπιστοσύνη στην στεγανότητα των συσκευασιών τους ή στο πόσο καλά κλείνουν τα μπουκαλάκια τους αφού είναι πολύ εύκολο να χυθεί το περιεχόμενο και να λερωθεί οτιδήποτε υπάρχει στις βαλίτσες ταξιδιού σας.

Παρακάτω είναι κάποιοι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε οποιαδήποτε διαρροή στις αποσκευές σας:

Βήμα 1: Αγοράστε μπουκαλάκια ταξιδιού. Θα είναι πολύ πιο εύκολο εάν πάρετε μαζί σας μόνο ένα μέρος από το σαμπουάν σας ή όσο χρειάζεστε από την ενυδατική σας κρέμα. Αυτά τα δοχεία τα βρίσκετε σε πολλά μέρη, από φαρμακεία μέχρι καταστήματα οικιακών ειδών ενώ μπορείτε να τα βρείτε επίσης σε μορφή roll-on, βαποριζατέρ και βαζάκια. Μεταγγίστε στο σαμπουάν, τις κρέμες – τα καθαριστικά προσώπου, το κοντίσιονερ και άλλα σημαντικά προϊόντα περιποίησης σε αυτά τα βολικά μπουκαλάκια.
Βήμα 2: Σκουπίστε το μπουκαλάκι με ένα καθαρό και στεγνό πανί, ώστε αν υπάρχουν υπολείμματα υγρού ή υγρασίας να αφαιρεθούν. Σιγουρευτείτε πως ασφαλίσατε καλά το καπάκι. Αναποδογυρίστε και πιέστε ελαφρώς για να ελέγξετε αν υπάρχει κάποια διαρροή.
Βήμα 3: Αγοράστε μονωτική ταινία ή χαρτοταινία και τυλίξτε δύο φορές τα καπάκια από τα μπουκαλάκια για να τα ασφαλίσετε. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να εφαρμόσετε καλύτερα την ταινία πάνω στα μπουκαλάκια.
Βήμα 4: Τοποθετήστε κάθε μπουκαλάκι στην δική του πλαστικό σακουλάκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γνωστές σακούλες φαγητού (polybag) ή ακόμα καλύτερα αυτές που ανοιγοκλείνουν. Εάν υπάρχει κάποια διαρροή το σακουλάκι θα εμποδίσει τα υγρά να ξεφύγουν.
Βήμα 5: Τυλίξτε ένα λαστιχάκι γύρω από το άνοιγμα της πλαστική σακούλας (εάν δεν έχει δικό της κλείσιμο) αντί να δέσετε κόμπο τις άκρες της. Έτσι θα μπορέσετε αφενός να ανοίξετε το σακουλάκι με ευκολία όταν φτάσετε στον προορισμό σας και αφετέρου να ξαναχρησιμοποιήσετε το σακουλάκι και στο τύλιγμα για την επιστροφή.
Βήμα 6: Τοποθετήστε τα μπουκαλάκια σας μέσα σε ένα αδιάβροχο νεσεσέρ που να κλείνει καλά, αλλιώς χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό δοχείο για να τα τοποθετήσετε όλα μαζί.
Βήμα 7: Εάν δεν είστε σίγουροι για την ασφάλεια των υγρών σας, τοποθετήστε το νεσεσέρ σε μια πλαστική σακούλα και κλείστε και αυτήν με ένα λαστιχάκι. Έτσι θα είστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να υπάρχει η παραμικρή διαρροή στην βαλίτσα σας!

Τέλος, όταν χρησιμοποιείτε ένα τσαντάκι για τα καλλυντικά σας, είναι καλύτερα να το τοποθετείτε τελευταίο στην βαλίτσα σας ή το σακίδιό σας, για να βρίσκεται πάνω από τα υπόλοιπα πράγματά σας. Εφόσον το τσαντάκι δεν έχει κάποιο σκληρό κάλυμμα, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σπάσουν ή να δεχτούν μεγάλη πίεση, και να φύγει το υγρό. Αν όμως το νεσεσέρ σαςέχει σκληρό κάλυμμα ή ακόμα και αν χρησιμοποιείτε ένα τάπερ, τότε μπορείτε να το τοποθετήσετε ακόμα και στον πάτο της βαλίτσας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!