Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μαχειμάρης για Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: “Ο κλάδος βρίσκεται στη χειρότερη κρίση που έχει περάσει ποτέ”

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας  έκανε τη ακόλουθη δήλωση:

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με τον κλάδο του τουρισμού διεθνώς να βρίσκεται αντιμέτωπος με τη χειρότερη και πιο μακρά σε διάρκεια κρίση που έχει περάσει ποτέ στην ιστορία του και σίγουρα οι απώλειες σε έσοδα και θέσεις εργασίας αυτά τα δύο χρόνια είναι εξαιρετικά  μεγάλες. Η ημέρα αυτή λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία αφενός να τονίσουμε τη συμβολή που έχει ο τομέας  του τουρισμού στην επίτευξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, την κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική αξία αφετέρου να προβληματιστούμε για την επόμενη μέρα της πιο σημαντικής παραγωγικής δραστηριότητας της πατρίδας μας.

Έγινε κατορθωτό φέτος να κρατηθεί όρθια η τουριστική μας βιομηχανία μέσα στην κρίση, να ανοίξει και να λειτουργήσει με ασφάλεια η τουριστική σεζόν, η οποία είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή τόσο σε αφίξεις όσο και σε έσοδα.

Η Κέρκυρα είναι από τους πρώτους σε προτίμηση προορισμούς αφού διαθέτει μοναδικό φυσικό περιβάλλον, αρχαιολογικούς χώρους παγκοσμίου φήμης, πολιτιστική παράδοση, αξιοθέατα, μουσεία, μοναδική γαστρονομία, κοσμοπολίτικη αύρα και πάνω απ’ όλα την φημισμένη κερκυραϊκή φιλοξενία.

…Αλλά η «ΣΚΛΗΡΗ ΤΟΠΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ καταγράφει:  

Διαχρονικά την ελλιπή προσφορά της Πολιτείας  , τόσο σε υποδομές όσο και σε υπηρεσίες. Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι, οι  μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά. Και στο βάθος εργασιακή επισφάλεια και αβεβαιότητα. Ειδικότερα:

  • Έλλειψη δημοσίων υποδομών σε οδοποιία, ύδρευση, αποχέτευση, φωτισμό, παραλίες, 

κατεστραμμένο οδικό δίκτυο, ανεπάρκεια υδάτινων πόρων, ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο και πεπαλαιωμένα δίκτυα. Λίγα αποχετευτικά δίκτυα και σε λίγες τουριστικές περιοχές.

Το πρόβλημα των απορριμμάτων που μας δυσφήμισε στο μέγιστο βαθμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Παραμένει «αγκάθι» το κόστος μεταφοράς τους , για το οποίο υπήρχε δέσμευση κάλυψης αρχικά , αλλά στην πορεία, αθετήθηκε μ αποτέλεσμα να καθίσταται δυσβάστακτο για τους Δήμους μας .

Υποδεέστερες υπηρεσίες σε υγεία, παιδεία και πολιτισμό.

Διαχρονική και η έλλειψη καθαρής τουριστικής πολιτικής  και στρατηγικής  από την πολιτεία που να απαντά στο δίλημμα ποσότητα ή ποιότητα και να σχεδιάζει τη στόχευση στον ποιοτικό τουρισμό.

Αναγκαιότητα για:

  • ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ  ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ – Ανασύνταξη- . Επανατοποθέτηση για ένα ποιοτικό τουρισμό που θα ικανοποιεί τον επισκέπτη , διασφαλίζοντας το φυσικό περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά. Στρατηγική προϊόντος-τουρισμός πολιτισμός-περιβάλλον. Ξεκάθαρες επιφυλάξεις για ΕΡΗΜΙΤΗ.
  • Στρατηγική ποιότητας και προστιθέμενης αξίας –πολιτισμός- περιβάλλον, ανθρώπινο περιβάλλον.
  • Ολοκληρωμένη ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ με έμφαση στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.
  •  ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ Της ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ.
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ-ΕΝΣΧΥΣΗ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ -ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ  ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ   ΥΠΟΔΟΜΩΝ (οδοποιία, ύδρευση, αποχέτευση, φωτισμό, παραλίες)  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ (ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ)
  • Δημιουργία σύγχρονου λιμανιού  στον Άγιο Στέφανο Αυλιωτών. 
  • Δημιουργία μαρίνας σκαφών στο λιμάνι της Ημερολιάς  στην Κασσιόπη.
  • ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ -ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ ΜΑΡΚΕΤΙΓΚ

«Μαζεύοντας τον πόνο της πληγής μας/ να βγούμε από τον πόνο της πληγής μας», έγραψε ο Γιώργος Σεφέρης. Να βγούμε από τη «δοκιμασία» της εποχής  μας πιο δυνατοί και, εύχομαι, πιο σοφοί.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!