Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη και η σημερινή κινητοποίηση στην Κέρκυρα για το δυστύχημα στα Τέμπη (pics-video)

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στην Κέρκυρα, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ήταν μικρή, με το ποσοστό στους δασκάλους να φτάνει στο 18% και σε πολύ χαμηλότερο στους καθηγητές, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα άγγιξε και το 82%. Ο λόγος, σύμφωνα με τους προέδρους των ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ αφορά στην περικοπή του μισθού τους σε κάθε απεργία κατά 70 με 100€ (ανάλογα με την κλίμακα στην οποία βρίσκεται ο εκπαιδευτικός).

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με την προσυγκέντρωση στα γενικά λύκεια στο κέντρο της πόλης και στο Εργατικό Κέντρο όπου οι δυο συγκεντρώσεις κατέληξαν σε ένα σώμα στο προαύλιο χώρο της πρώην Νομαρχίας.

Αρκετά εμπορικά καταστήματα ήταν κλειστά την ώρα της κινητοποίησης, σύμφωνα με την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου της Κέρκυρας.

Το κέντρο της πόλης για λίγη ώρα αποκλείστηκε με την κυκλοφορία των οχημάτων να αποκαθίσταται λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι.

Λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία, δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στην απεργία συμμετείχαν Εργατικό Κέντρο, Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ, Συνδικάτα, Σωματεία, ΠΑΜΕ, Δάσκαλοι και Καθηγητές, Φοιτητές, μαθητές, Εμπορικός Σύλλογος, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και στον Ψυχιατρικό Τομέα του Νοσοκομείου, Ιδιοκτήτες Ταξί, κ.α. ενώ να θυμίσουμε πως οι δημοσιογράφοι απήργησαν την Τετάρτη για να υπάρχει η δυνατότητα της σημερινής κάλυψης των γεγονότων.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!