Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

ΝΔ Κέρκυρας:Επιτάχυνση «Υπερχρεωμένων», Τροποποίηση Κώδικα Δικηγόρων, Διεύρυνση Δικηγορικής Ύλης

“Δημοσιεύτηκε προ ολίγων ημερών ο νέος Νόμος 4745/2020. Το νομοθέτημα αυτό είναι σημαντικό για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι ότι εξορθολογίζει και επιταχύνει την εκδίκαση των υποθέσεων «υπερχρεωμένων» του «Νόμου Κατσέλη”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΕΠ (πρ. ΝΟΔΕ) Κέρκυρας της ΝΔ.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τροποποιεί τον Κώδικα περί Δικηγόρων. Ο τρίτος λόγος είναι ότι διευρύνει σημαντικά την δικηγορική ύλη. Πιο συγκεκριμένα υπάγεται πια στους δικηγόρους ο έλεγχος των εγγραπτεων πράξεων και η νομική υποστήριξη των πολιτών που συναλλάσσονται με τα Κτηματολογικά γραφεία και τα Υποθηκοφυλακεία. Μάλιστα γι’ αυτό το λόγο προβλέπεται η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της εταιρειας «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και των οικείων Δικηγορικών Συλλόγων, όπου κατά τόπους θα καταρτίζεται λίστα των ενασχολουμένων με το αντικείμενο αυτό δικηγόρους. Είναι αυτονόητο ότι οι εργασίες αυτές θα ανατίθενται στους δικηγόρους έναντι αμοιβής, την οποίαν θα καταβάλλει το «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

Πρόκειται για μια τομή στον τομέα της Δικαιοσύνης, την οποίαν χαιρετίζουμε, όπως και κάθε πρωτοβουλία που θα κατατείνει στην τόνωση της εργασίας σε κλάδους τόσο πληττόμενους, όπως αυτόν των δικηγόρων.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!