Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

ΝΔ: Ο Π. Καλόγερος σε ημερίδα για το ελαιόλαδο στα Ιόνια

Με εξαιρετική επιτυχία διεξήχθη την Δευτέρα 30η Μαΐου 2022,  η ημερίδα την οποία διοργάνωσε η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας με το Συντονιστή της στα Ιόνια νησιά Παναγιώτη – Σπυρίδωνα Καλόγερο και την συμμετοχή παραγωγών και βιοτεχνών συσκευασίας, διάθεσης και εξαγωγής ελαιολάδου, από την Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Λευκάδα, με θέμα:  

 «ΠΑΡΑΓΩΓΗ – ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ – ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΗ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ»

(ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ – ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ”.

 

Τα προβλήματα που επισημάνθηκαν είναι κυρίως:

  1. Η ταχύτερη επιστροφή ΦΠΑ στους εξαγωγείς ελαιολάδου.
  2. Ο εκσυγχρονισμός της δακοκτονίας και μείωση του κόστους αυτής.
  3. Η καθιέρωση (Brand) και η συστηματική προώθηση του επώνυμου επτανησιακού ελαιόλαδου, από πλευράς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις.
  4. Πρόσθετα οικονομικά και φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της τυποποίησης βιολογικού και εξαγωγικού παρθένου ελαιολάδου με σκοπό τον περιορισμό του χύδην εξαγόμενου σε γειτονικές χώρες και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.
  5. O εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για την ίδρυση και λειτουργία  βιοτεχνιών  πυρηνέλαιου και πυρηνόξυλου και η ενίσχυσή τους από κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.

 

Ο Συντονιστής Παναγιώτης – Σπυρίδων Καλόγερος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και τους διαβεβαίωσε για την κωδικοποίηση όλων των προβλημάτων και των προτάσεών τους και την υποβολή τους στην Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας και εν συνεχεία στους  αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!