Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΤΟΠΙΚΑ

«Νεκρώνει» η Ελλάδα την Τετάρτη: Απεργίες σε πλοία, σχολεία, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Οι συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα

Χορός απεργιακών κινητοποιήσεων για την τραγωδία στα Τέμπη την Τετάρτη.

Δημόσιο: 24ωρη απεργία στις 8 Μαρτίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για αύριο Τετάρτη αποφάσισε στη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, -μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία- για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών.

To τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στο Εργατικό Κέντρο.

Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

Στις 11:30 ν στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καλεί η διοίκηση, που συμμετέχει στην 24 πανελλαδική απεργία, με αίτημα την άμεση και πλήρη απόδοση των πραγματικών ευθυνών  για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και την άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου καθώς και των κινδύνων και την ανθρώπινη ζωή στους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους μαζική΄ςη συγκέντρωσης.

«Ρίχνουν άγκυρα» τα πλοία -24ωρη απεργία την Τετάρτη

Σε 24ωρη απεργία προχωρά και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) την Τετάρτη, από τις 00:01 έως τις 24:00.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ αναφέρει: «Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της χώρας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Παν-Πειραϊκής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων…», απαιτώντας την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της σύγκρουσης των δύο τρένων και τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για ασφαλείς χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές και συγκοινωνίες.

Κλειστά σχολεία- 24ωρη απεργία την Τετάρτη ανακοίνωσε η ΔΟΕ

Την συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 8ης Μαρτίου ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), ζητώντας «να μην υπάρξει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη».

Την ίδια ώρα, οι μαθητές καλούν σε συγκέντρωση στα Λύκεια στις 11:30

 

Κάλεσμα συμμετοχής από την ΕΛΜΕ

Στις 11:30 στα Γενικά Λύκεια καλεί και η ΕΛΜΕ σε προσυγκέντρωση, προκειμένου με πορεία διαμαρτυρίας να κατευθυνθεί προς το Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια να ενωθούν με σωματεία και συλλογικότητες και να εξελιχθεί σε κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης.

 

Κάλεσμα από τον ΣΕΠΕ

Και ο Σύλλογος των Δασκάλων της Κέρκυρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, καλώντας στην προσυγκέντρωση στις 11:30 στα Λύκεια.

 

Κάλεσμα από τις Ομάδες Γυναικών Κέρκυρας της ΟΓΕ

Οι Ομάδες Γυναικών Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ στις 8 Μάρτη 2023, με αγώνες τιμούν  την παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας. Καλούν σε διαμαρτυρία στις  11:00  στο Δημαρχείο (Μαράσλειο) για την άμεση επαναλειτουργία του ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στην Κέρκυρα

Ανυποχώρητα παλεύουμε για την γυναικεία ισοτιμία, ενάντια στη βία:

Ανυποχώρητα παλεύουμε για την γυναικεία ισοτιμία, ενάντια στη βία:

  • της εκμετάλλευσης

  • του πολέμου

  • της εμπορευματοποίησης της ζωής μας

Ενώνουμε τις φωνές μας με τα εργατικά σωματεία και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου την Τετάρτη 8 Μάρτη μπροστά στο Εργατικό Κέντρο στις 11.30 μ.μ.

Στη συγκέντρωση στα Λύκεια καλεί και η κατάληψη του Τεχνών Ήχου και Εικόνας

Στην αυριανή κινητοποίηση συμμετέχει και η κατάληψη του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας με τους φοιτητές του Τμήματος να καλούν στη συγκέντρωση στις 11:30 στα Γενικά Λύκεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση “Επί 12 ολόκληρα λεπτά άνθρωποι, συνάδελφοι, συμφοιτητά επαίβεναν σε ένα όχημα θανάτου που θα συντελούσε ένα βίαιο και δολοφονικό κρατικό έγκλημα. Επί 12 ολόκληρα λεπτά εκατοντάδες άνθρωποι δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν το προσυντελεσμένο έγκλημα εναντίον τους. Τα συνδικαλιστικά όργανα που τα ΜΜΕ είχαν συνειδητά φιμώσει, είχαν προειδοποιήσει πολλάκις για την κακή συντήρηση και τον εξευτελισμό μιας πρώην κρατικής δομής, αποστέλλοντας 3 εξώδικα στην Hellenic Train τα οποία οδήγησαν σε παραίτηση του προέδρου ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το δυστύχημα στα Τέμπη αποτελεί μια ακόμα ξεκάθαρη απόδειξη ότι το κράτος δεν διστάζει να βάλει στην άκρη την ανθρώπινη ζωή κ’ αξιοπρέπεια, στα πλαίσια του ξεπουλήματος των δημόσιων δομών στα χέρια εργολάβων που παρασιτούν γύρω της. (…) Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων. Πιστεύουμε πως ο θρήνος και η αγανάκτηση πρέπει να μετουσιωθεί σε αγωνιστική κοινωνική ροπή στους δρόμους. Καλούμε σε συγκέντρωση-πορεία έξω από τα γενικά λύκεια, 8/3 11:30 π.μ.

 

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων: Στηρίζουμε την απεργία για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα

Η ένωση συλλόγων γονέων και κηδεμόνων στηρίζει την απεργία και καλεί στις 11:30 στα Γενικά Λύκεια. Σύμφωνα με απόσπασμα της ανακοίνωσης “Είναι συγκινητική η άμεση ανταπόκριση του κόσμου για εθελοντική αιμοδοσία για τους επιζήσαντες τραυματίες. Είναι συγκινητικό τα παιδιά μας, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενη νεολαία να διαδηλώνουν για το δίκαιο. Ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την απεργία της Τετάρτης 8 Μαρτίου μαζί με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς μας για να δείξουμε τον πραγματικό ένοχο που είναι η ιδιωτικοποίηση των μεταφορών, τα κέρδη τους που είναι για αυτούς πιο πάνω από την ανθρώπινη ζωή! Δεν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έγκλημα παίζοντας με τις ζωές των παιδιών μας στα εγκαταλειμμένα και επικίνδυνα σχολεία. Στα σχολικά κτίρια που λείπει παντελώς η αντισεισμική θωράκισή τους. θα είμαστε στη συγκέντρωση με τα παιδιά μας”

 

Συμμετοχή στην απεργία  των εργαζόμενων στα Κέντρα Πρόληψης 

“Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης στηρίζουμε την 24ωρη απεργία του ΕΚΑ στις 8 Μάρτη για να μετατρέψουμε την οργή και τη θλίψη που κυριαρχεί για το έγκλημα στα Τέμπη, σε αγώνα και φωνή!”

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!