Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ντ. Ιωάννου: Λίγα τα τεστ κορωνοϊού στο νοσοκομείο – Άμεση η ανάγκη προσλήψεων

Με τρία μηχανήματα για Covid – test έχει εφοδιαστεί το νοσοκομείο της Κέρκυρας αλλά η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Γίνονται μόνο ελάχιστα τεστ και αυτά μόνο για εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά. Τα υπόλοιπα δείγματα που λαμβάνονται από τα ύποπτα περιστατικά που προσέρχονται στο νοσοκομείο στέλνονται στα Γιάννενα ή στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κέρκυρας  η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝΚ Ν. Ιωάννου, από τα τρία μηχανήματα του νοσοκομείου, αυτό με την δυνατότητα 300 τεστ δεν έχει ακόμα συνδεθεί για να λειτουργήσει. Εκτός λειτουργίας σύμφωνα με πληροφορίες είναι και το δεύτερο μηχάνημα που έστειλε πρόσφατα το υπουργείο. Αυτό που λειτουργεί είναι το μηχάνημα που δωρίστηκε στο νοσοκομείο από φορείς της περιοχής.

Σύμφωνα με την κ. Ιωάννου, ιδιαίτερα τη νύχτα εργάζεται μόνο ένας παρασκευαστής ο οποίος έχει στην ευθύνη του όλες τις εξετάσεις, αιματολογικές κλπ, για όλες τις λειτουργίες του νοσοκομείου. Πολλές από αυτές είναι επείγουσες για ασθενείς με άλλες παθήσεις πλην κορωνοϊού επομένως είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθεί με τα τεστ covid. Όπως εξήγησε, ο παρασκευαστής για να πιάσει στα χέρια του ένα ύποπτο δείγμα για covid πρέπει να φορέσει τον ειδικό εξοπλισμό γεγονός που απαιτεί χρόνο και δημιουργεί καθυστερήσεις στην υπόλοιπη δουλειά που επιβάλλεται να εκτελεστεί. Η κα Ιωάννου τονίζει ότι σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η πρόσληψη περισσότερων εργαζομένων στο νοσοκομείο πολλών ειδικοτήτων.

*πηγή ΕΡΤ Κέρκυρας

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!