Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

ΟΓΕ Β. Κέρκυρας: Έμπρακτη αλληλεγγύη στους πυρόπληκτους με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Η Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) εκφράζει την αλληλεγγύη της στις οικογένειες που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία και αλλού συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης.

Η ανακοίνωση

Στεκόμαστε αλληλέγγυες στις γυναίκες που, μαζί με τις οικογένειές τους, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους άρον-άρον, τρέχοντας να σωθούν μαζί με τα παιδιά τους από τις φλόγες. Στεκόμαστε στο πλάι αυτών των παιδιών που «άφησαν το χαμόγελό τους στο σπίτι», δίπλα σ’ ένα παιχνίδι που δεν πρόλαβαν να πάρουν…

Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι κάτοικοι έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις σ’ έναν τιτάνιο και άνισο αγώνα της τελευταίας στιγμής. Μια αυτοθυσία ασύμβατη με τις πολιτικές διαχρονικά των κυβερνήσεων που λογαριάζουν ως “κόστος” για το κράτος τα αναγκαία αντιπυρικά, τα αντιπλημμυρικά ή τα αντισεισμικά έργα, ώστε να προστατευθεί το περιβάλλον, ο δασικός πλούτος, η λαϊκή περιουσία και η ανθρώπινη ζωή.

Από τη μάχη αυτή η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) με τους Συλλόγους και τις Ομάδες της δεν θα μπορούσε να λείπει. Τώρα είναι η ώρα να ξεδιπλωθεί η οργανωμένη έκφραση της αλληλεγγύης μας στις πυρόπληκτες γυναίκες, στα παιδιά και στις οικογένειές τους, που δοκιμάζονται σκληρά. Τώρα χρειάζεται άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη ώστε να μπορέσουν όλοι όσους έπληξε η πυρκαγιά, γυναίκες και άντρες, μαζί με τα παιδιά τους, να ξανασταθούν στα πόδια τους, να ξαναποκτήσουν το κουράγιο και την αισιοδοξία τους, να νικήσουν το φόβο τους για το αύριο, να μπουν ξανά στο συλλογικό αγώνα για δικαιώματα χωρίς εκπτώσεις, για καλύτερη ζωή.

ΑΜΕΣΑ συγκεντρώνουμε και παραδίδουμε είδη πρώτης ανάγκης: νερά, κράκερς, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, μπισκότα, ρύζι, μακαρόνια, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής (π.χ. χαρτιά υγείας, οδοντόβουρτσες και οδοντόκρεμες, σερβιέτες, πάνες μιας χρήσης) κλπ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Εναλλακτικά: Για τους πληγέντες του νομού Ευβοίας μπορούν να κατατεθούν χρήματα στο τραπεζικό λογαριασμό του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ευβοίας Αρ. Λογαριασμού 48800959909 Εθνική Τράπεζα (με αιτιολογία για τους πυρόπληκτους), που θα διατεθούν οργανωμένα για την αγορά αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης.

Η μάχη τους είναι και δική μας μάχη. Γι’ αυτό η αλληλεγγύη του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος διαχρονικά ξεδιπλώνεται όχι μόνο ηθικά, αλλά και πρακτικά με συλλογή αναγκαίων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες, και βέβαια σε συλλογικό-αγωνιστικό επίπεδο με την διεκδίκηση μέτρων στήριξης των πληγέντων.

Η επανάληψη των ίδιων τραγικών στιγμών κάθε καλοκαίρι αποδεικνύει τη μόνιμη ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη. Αυτό έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις σύγχρονες δυνατότητες για να σχεδιαστεί η προστασία των δασών με πρόσληψη κι αξιοποίηση εξειδικευμένου προσωπικού, με κατάλληλες αντιπυρικές ζώνες, να γίνουν οι απαραίτητοι καθαρισμοί, να χτιστούν υποδομές, να εκσυγχρονιστεί ο μηχανισμός έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης. Αν, μάλιστα, λογαριάσουμε όλες τις καινοτόμες προτάσεις ερευνητικών ομάδων για την αξιοποίηση των drones στην αντιπυρική προστασία που μένουν αναξιοποίητες γιατί δεν είναι κερδοφόρες για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, το έγκλημα διαρκείας στο οποίο γινόμαστε μάρτυρες εδώ και δεκαετίες αυτόματα αποκτά και όνομα και αυτουργούς!

Απαιτούμε:

ΑΜΕΣΗ καταγραφή ζημιών – ολική αποζημίωση περιουσιών λαϊκών οικογενειών.

Άμεση αποκατάσταση ύδρευσης και ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές.

Μέτρα στήριξης στους πληγέντες:

-Άμεση καταγραφή των ζημιών και ουσιαστική στήριξη των πληγέντων, 100% αποζημίωση

-Όχι στα μέτρα κοροϊδία της κυβέρνησης.

-Εξασφάλιση ασφαλούς στέγασης, σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους και όσο χρειάζεται.

-Να μη λειτουργήσουν τα εργοστάσια και οι άλλοι χώροι δουλειάς που βρίσκονται στις πυρόπληκτες περιοχές μέχρι να διασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

-Καταβολή των μισθών των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς που έχουν ζημιές, καμία βλαπτική μεταβολή στη δουλειά τους.

-Μέτρα για την αποφυγή νέων πυρκαγιών σε δασικές περιοχές, με προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων, εξοπλισμένου με όλα τα αναγκαία μέσα για άμεση επέμβαση.

Καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών σ’ επαγρύπνηση, σ’ επιφυλακή. Τ’ αποκαΐδια που άφησαν πίσω τους οι φωτιές δεν θα μετατρέψουν σε στάχτη και την αγωνιστική μας διάθεση, την πάλη μας, τα όνειρά μας για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!