Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

«Οι Αξίες ζωής στον εργασιακό χώρο» (ημερίδα στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κέρκυρας)

Η Ημερίδα με τίτλο «Αξίες ζωής στον εργασιακό χώρο» οργανώνεται μετά από πρωτοβουλία του Σωματείου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας.

Κατά τη διάρκειά της θα επιχειρηθεί να οριστούν οι αξίες ζωής των υπαλλήλων στον εργασιακό χώρο όπως η τιμιότητα, η ταπεινότητα, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η ελευθερία, η ανεκτικότητα και ταυτόχρονα να διερευνηθούν οι στάσεις του προσωπικού των Φυλακών Κέρκυρας καθώς και οι τρόποι βελτίωσης της κοινωνικής και συναισθηματικής νοημοσύνης των συμμετεχόντων.

Η διαδικασία θα εμπλουτιστεί με μία ¨βιωματική¨ προσέγγιση και αποτελεί μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Σωματείου των Εργαζομένων των Φυλακών.

Η ημερίδα αποτελεί μέρος ενός διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να μειωθούν οι αρνητικές επιδράσεις στους υπαλλήλους  από τα οξυμένα προβλήματα, την βία, την έλλειψη σεβασμού προς τους άλλους και προσαρμόζεται ιδιαίτερα στο εργασιακό περιβάλλον των φυλακών.

Στην Ελλάδα εφαρμόζεται από τον σύλλογο «Αξίες ζωής στην εκπαίδευση / Living values education program» από το 2006 και στις Φυλακές της Κέρκυρας θα παρουσιαστεί από τις εκπαιδεύτριες ΚΟΥΤΣΙΚΑ ΕΛΕΝΗ και ΚΑΛΟΓΡΙΔΗ ΣΟΦΙΑ.

Στην Ημερίδα θα προλογίσει η Life Coach, ΡΟΥΜΚΟΥ ΤΑΝΙΑ, υπεύθυνη της Ομάδας Αυτογνωσίας Κέρκυρας, ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, Κωλέσης Κυριάκος και ο Πρόεδρος του Σωμ. Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, Φρόνιμος Ηρακλής.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!