Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Οι μαθητές Δημοτικών τράβηξαν κουπί με γέλιο & χαρά (φωτο)

Με τους αγώνες κωπηλασίας σε εργόμετρο συνεχίστηκε σήμερα  το πρόγραμμα ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, που διοργανώνει η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Κέρκυρας με συντονιστή τον υπεύθυνο φυσικής αγωγής Αβάθμιας Εκπαίδευσης Σπύρο ΊσσαρηΟ αγώνας πραγματοποιήθηκε στην αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου και συμμετείχαν περισσότεροι από 220 μαθητές-τριες 11 Δημοτικών Σχολείων του νησιού.

 

Στον αγώνα παραβρέθηκαν ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ανάπτυξης Απόστολος Γκουντούλας

 

καθώς και ο ασημένιος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων (2011) και νυν προπονητής κωπηλασίας του ΝΑΟΚ, Αλέξανδρος Δαφνής.

 

 

Στην επιτυχία της διοργάνωσης συνέβαλαν τόσο οι καθηγητές φυσικής αγωγής των σχολείων, που συμμετείχαν, όσο και η εκπαιδευτική κοινότητα των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ  έχουν καθιερωθεί, εδώ και μερικά χρόνια, προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά που συμμετέχουν σ’ αυτούς, να χαρούν το παιχνίδι, χωρίς την αγωνία του αγωνιστικού αποτελέσματος, αφού έχουν εκπαιδευτικό-παιδαγωγικό χαρακτήρα. Πρόκειται για μία αθλητική γιορτή,  που αποβλέπει στο να βιώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τη χαρά της συμμετοχής, της προσπάθειας και του ευ αγωνίζεσθαι. Τη φετινή σχολική  χρονιά στην Κέρκυρα, οι αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ ξεκίνησαν από την  πόλη τον περασμένο Οκτώβριο, όπου μέχρι και τον Φεβρουάριο 2023 είχαν διεξαχθεί αγώνες μπάσκετ, στίβου, χάντμπολ, ποδοσφαίρου και τένις. Στη συνέχεια  πήρε σειρά η Βόρεια Κέρκυρα, αρχής γενομένης την περασμένη εβδομάδα  με  το ποδόσφαιρο. Ακολούθησαν οι  αγώνες κωπηλασίας σε εργόμετρα. Μεθαύριο, Πέμπτη, έχουμε επιστροφή στον Βορρά με βόλεϊ & μετά τις διακοπές του Πάσχα με χάντμπολ (15/5/23). Οι αγώνες του Βορρά θα ολοκληρωθούν με μπάσκετ. Να σημειωθεί ότι τον Μάϊο προγραμματίζονται & αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ με το άθλημα του μπάσκετ στη Νότια Κέρκυρα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!