Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική δράση της Κερκ. Πινακοθήκης στο Δημοτικό Κοντοκαλίου

Μετά από 10 μέρες η δράση της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης «Η Κέρκυρα το 1821 και η μορφή του Ιωάννη Καποδίστρια» καθώς και οι μορφές των ηρώων του 1821, αποχωρεί με τις καλύτερες εντυπώσεις από την αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου.

Το ενδιαφέρον και η έμπνευση των παιδιών μεγάλη.Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη θα συνεχίσει να στηρίζει την παρούσα δράση και θα επισκεφθεί από το Σεπτέμβρη και άλλα σχολεία του νησιού μας. Θα καταγράψουμε τις εντυπώσεις και τις δημιουργίες των μαθητών, τις οποίες θα τις παρουσιάσουμε στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την Κερκυραϊκή Πινακοθήκη να εντάξει στις πολιτιστικές της ενέργειες, δράσεις για παιδιά με σκοπό να καλλιεργηθεί το ενδιαφέρον τους για την τέχνη.Σκοπός της δράσης αυτής είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα έργα τέχνης και μέσα από αυτά να γνωρίσουν την Κέρκυρα το 1821,και την μορφή του Ιωάννη Καποδίστρια. Η δράση γίνεται με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία, τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου, κ. Σπύρο Σουρτζίνο και τους δασκάλους της έκτης τάξης, κα. Κωνσταντίνα Βεργίνη και κ. Ευάγγελο Κουτσουμπίδη.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!