Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Οργανώνουν ολοήμερη δράση στο Βίδο – Συναντήθηκαν έξι σύλλογοι

Με το βλέμμα στη «ζωντάνια» της νησίδας «Βίδο» και της ιστορίας του, συναντήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου εκπρόσωποι έξι συλλόγων στο βιβλιοπωλείο «Πλους» με σκοπό να συζητήσουν τις δράσεις που θα διοργανώσουν στο πλαίσιο ολοήμερης επίσκεψης – εκδρομής που σκοπεύουν να διοργανώσουν για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Το Βίδο έχει μια πλούσια ιστορία, σπάνιο περιβαλλοντικό πλούτο και διατηρητέα αρχαιολογικά μνημεία. Στόχος είναι η μεταλαμπάδευση αυτών των γνώσεων στις καινούριες γενιές αλλά και σε όλους όσοι δεν είχαν την τύχη να γνωρίσουν  όλο τον πλούτο του νησιού.

Ετσι, συμφώνησαν να διοργανώσουν μια ημερήσια εκδρομή στην οποία θα περιλαμβάνεται περιήγηση στους προσβάσιμους χώρους του Βίδο, τοποθετήσεις για τα μνημεία και την ιστορία τους, για την αξιοποίηση του τα προηγούμενα χρόνια αλλά και τους στόχους του επόμενου διαστήματος. Μάλιστα, σχεδιάζονται ψυχαγωγικές δράσεις για τα παιδιά, στο πλαίσιο αυτής της εκδρομής, μουσικό «ταξίδι» από φοιτητές του Ιονιου Πανεπιστημίου, ομιλίες κ.α. 
Το πρόγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, όπως και ο τρόπος μετάβασης των ενδιαφερομένων στο Βίδο.

Οι σύλλογοι που συμμετείχαν 

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τους εξής συλλόγους:

1. Σύλλογος «Φίλοι του Βίδο»

2. Σύλλογος Γαρίτσας «Το Άλσος»

3. Σύλλογος «San Giacomo»

4. Σύλλογος Προστασίας Δασιάς

5. Συνδεσμος Ελληνοσερβικής Φιλίας

6. Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!