Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Αντ. Δούκας μπασκετικός «Εμίρης» στο Αμπού Ντάμπι

Ο  Αντώνης Δούκας δέχεται τα εύσημα για  τις επιδόσεις του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Ως γνωστό από το περασμένο καλοκαίρι, ο κερκυραίος κόουτς έχει αναλάβει πρώτος προπονητής της BANI YAS CLUB, την οποία φέτος οδήγησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο FINAL 4 του κυπέλλου. Επίσης, η ομάδα, το ρόστερ της οποία αποτελείται από νέα παιδιά, πέτυχε την παραμονή της στην Α΄κατηγορία.

Ο Αντώνης Δούκας 

Γεννήθηκε το 1972 στην Κέρκυρα και φοίτησε στο 2ο Γενικό Λύκειο της πόλης. Στη συνέχεια σπούδασε στη National Sports Academy “Vasil Levski” στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια. Ο ίδιος αγωνίστηκε στον Φαίακα, τον Ιόνιο καθώς και σε ομάδες εκτός Κέρκυρας, όπως ο ΑΟΑΝ (Αγ. Νικόλαος Κρήτης) του οποίου υπήρξε και προπονητής. Ο Αν. Δούκας διετέλεσε επίσης προπονητής στον Ιόνιο Κέρκυρας, ενώ εκτός της Κρήτης καθοδήγησε ομάδες σε Σάμο, Μυτιλήνη, Σέρρες κα. Στο βιογραφικό του καταγράφει και πέρασμα από την Καταλονία της Ισπανίας, ενώ υπήρξε βοηθός κόουτς  του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον Ηρακλή και στον  ΓΣ Λάρισας. Το 2017 ανέλαβε πρώτος προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ της Αλβανίας και ταυτόχρονα της  ΚΒ Tirana , που αγωνίζεται στην Super League μπάσκετ της γειτονικής χώρας. Το καλοκαίρι 2019 αναδείχθηκε MVP κόουτς στο Summer League που διοργάνωσε στο Λας Βεγκας το Eurobasket.com. Τον Οκτώβριο του ιδίου έτους υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Αλ Χορ του Κατάρ. Ενώ τον περασμένο Μάρτιο (2020) ανέλαβε πρώτος προπονητής της MEGA BC Tbilisi στην Γεωργία. Το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε πρώτος προπονητής  της  BANI YAS CLUB, με έδρα το Αμπού Ντάμπι.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!