Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΑΟΚΚ με Σπάρτη ή Ιάλυσο Ρόδου στο κύπελλο

Η Κέρκυρα την ερχόμενη εβδομάδα θα ριχτεί στη μάχη του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, με αντίπαλο το νικητή του σημερινού αγώνα ανάμεσα στον ΠΣ «Η Σπάρτη» (Γ’ Εθνική) και τον Ιαλυσό Ρόδου (Football League).

O αντίπαλος της κερκυραϊκής ΠΑΕ προέκυψε από την κλήρωση της Δ΄φάσης του κυπέλλου Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ. Η ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα θα αγωνιστεί εκτός έδρας σε μία από τις τρεις ημερομηνίες (24-25-26 Σεπτεμβρίου 2019), που θα ορίσει η ΕΠΟ. Ο αγώνας είναι νοκ άουτ.

Η Δ΄φάση του κυπέλλου

Σύμφωνα με το νέο σύστημα διεξαγωγής του κυπέλλου Ελλάδος, που εφαρμόστηκε από φέτος, στις δύο πρώτες φάσεις συμμετείχαν μόνον οι κυπελλούχες ομάδες των ερασιτεχνικών τοπικών Ενώσεων, στην τρίτη φάση πήραν μέρος οι 14 ομάδες της Football League (μάλιστα μία από αυτές, η Καβάλα, απέκλεισε τον Θιναλιακό) και από την τέταρτη φάση συμμετέχουν οι 12 ομάδες της Super League 2, μεταξύ των οποίων η ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα. Στη χθεσινή κλήρωση πήραν μέρος οι 9 ομάδες, που προκρίθηκαν από την Γ΄ φάση και επί πλέον τα τέσσερα ζευγάρια των αγώνων, που εκκρεμούν) δηλαδή σύνολο 13 και οι 12 της SL2.

Πριν από την κλήρωση σχηματίστηκαν δύο γκρουπ δυναμικότητας, των αδυνάτων, που περιλαμβάνονται οι ομάδες, που έχουν προκριθεί από την προηγούμενη φάση και των ισχυρών με τις ομάδες της Super League 2. Έτσι κληρώθηκαν 12 ζευγάρια, ενώ ευνοήθηκε ο Πανσερραϊκός, που πήρε το εισιτήριο πρόκρισης στην 5η φάση χωρίς αγώνα. Οι αγώνες της 4ης φάσης έχουν οριστεί για το τριήμερο 24-25-26 Σεπτεμβρίου 2019, είναι νοκ-άουτ και θα διεξαχθούν στις έδρες των αδυνάτων. Σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση της ΕΠΟ στις 25/9 θα γίνουν και οι εκκρεμότητες που θα αφορούν στη 2η και 3η φάση.

Ποιες ομάδες συμμετείχαν στην κλήρωση
Από την προηγούμενη φάση έχουν προκριθεί
Από τους κυπελλούχους ΕΠΣ
Αετός Ορφανού, Πανθηραϊκός, Πανσερραϊκός
Από Football League
Ασπρόπυργος, Τρίκαλα. Καβάλα, Ιωνικός, Αιγάλεω, Καλαμάτα
Εκκρεμούν οι αγώνες
ΑΠΟ Αταλάντη (κυπελλούχος ΕΠΣ Φθιώτιδας)-Ολυμπιακός Βόλου (Football League)
ΠΣ “Η Σπάρτη” (κυπελλούχος ΕΠΣ Λακωνίας)-Ιάλυσος (Football League)
Βέροια (Football League)-Διαγόρας (Football League
ΑΕ Βαθύλλου Πανσαμιακού (κυπελλούχος ΕΠΣ Σάμου)-Αιολικός (Football League)

SUPER LEAGUE 2
ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης, Πλατανιάς, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Χανιά, Απόλλων Πόντου, Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης

Tα ζευγάρια της κλήρωσης
Καλαμάτα-ΑΕ Καραϊσκάκης
Τρίκαλα-Δόξα Δράμας
Αιγάλεω-Εργότελης
Αταλάντη/Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Πόντου
Αετός Ορφανού-Απολλων Λάρισας

ΠΣ Η Σπάρτη/Ιαλυσός-Κέρκυρα
Ιωνικός-Παναχαϊκή
Πανθηραϊκός-Πλατανιάς
Πανσαμιακός-Αιολικός/Κόρινθος – Απολλων Σμύρνης
Ασπρόπυργος*-ΠΑΣ Γιάννινα
Βέροια/Διαγόρας – Λεβαδειακός
Καβάλα-Χανιά

Σημείωση * ο Ασπρόπυργος συμμετέχει με ερωτηματικό, καθώς η Ελασσόνα έκανε ένσταση διότι στο μεταξύ τους παιχνίδι δεν είχε δύο παίκτες κάτω των 20 στην 18αδα. Η απόφαση αναμένεται έως την Παρασκευή.

Η συνέχεια του κυπέλλου

Στην επόμενη (5η φάση του κυπέλλου) θα αγωνιστούν οι 12 νικήτριες ομάδες της 4ης φάσης και ο Πανσερραϊκός, που προκρίθηκε χωρίς αγώνα, καθώς και οι οκτώ ομάδες της Super League της αγωνιστικής περιόδου 2018-19, που τερμάτισαν από την 6η έως και την 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα (Πανιώνιος-Λαμία-Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός-Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη & ΟΦΗ) καθώς και ο Νέος Βόλος που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Football League.
Στην 6η φάση θα συμμετάσχουν οι 11 ομάδες, που θα προκριθούν από την προηγούμενη φάση καθώς και οι 5 πρώτες ομάδες (θέσεις 1-5) του βαθμολογικού πίνακα της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 της SL (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός-ΑΕΚ-Ατρόμητος-Άρης). Οι αγώνες σε αυτές τις δύο φάσεις είναι διπλοί.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!