Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΑΟΚ Κέρκυρα έμαθε τα κακά & περιμένει τα καλά μαντάτα

Η Κέρκυρα την Κυριακή ολοκληρώνει την φετινή χρονιά υποδεχόμενη στο ΕΑΚΚ στις 3 το απόγευμα την Παναχαϊκή.

Θεωρητικά οι δύο ομάδες φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στην Super League 2, εάν τελικά ισχύσει από του χρόνου η αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Ωστόσο το μέλλον της κερκυραϊκής ομάδας είναι ομιχλώδες με τα σενάρια να εμφανίζονται με δύο όψεις, άλλα με καλές & άλλα με δυσάρεστες εξελίξεις. Πάντως τα πρώτα μαντάτα δεν είναι ευχάριστα, αφού χθες η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως η κερκυραϊκή ΠΑΕ δεν πληροί τις προϋποθέσεις επιτήρησης, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε αφαίρεση τριών βαθμών. Από την άλλη φήμες έκαναν λόγο ότι ωσονούπω, ίσως και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να κλείσει η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ σε «πλούσιο» επενδυτή.

 Να πάει η ΠΑΕ σε καλά χέρια

Η καλή εξέλιξη έχει να κάνει με τις τελευταίες φήμες περί ενδιαφέροντος αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ. Μάλιστα από την Κέρκυρα διαδίδεται ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές ήδη «ξεσκονίζουν» τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι την ερχόμενη εβδομάδα  θα υπάρξει αίσιο τέλος. Μάλιστα η ιστοσελίδα football league news αναφέρει δηλώσεις από πλευράς στελεχών της κερκυραϊκής ΠΑΕ, που ισχυρίζονται «Δεν ζητάμε λεφτά, αλλά να πάει η Κέρκυρα σε καλά χέρια». Βέβαια εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, οι νέοι ιδιοκτήτες θα αναλάβουν και τα χρέη της ΠΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΣ» αυτά κυμαίνονται από 1,5- 2 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η ΠΑΕ έχει λαμβάνειν από Super & Football League γύρω στις 800 χιλιάδες ευρώ.

Το κακό σενάριο…

Οι  δυσάρεστες εξελίξεις έχουν να κάνουν με την  αφαίρεσης βαθμών, αφού η Κέρκυρα έχει καταθέσει «προβληματικό» φάκελο στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, που επιτηρεί τα κριτήρια συμμετοχής των ΠΑΕ στο πρωτάθλημα Football League.

Η απόφαση της ΕΠΟ

Η Επιτροπή συνεδρίασε και χθες εξέδωσε την εξής απόφαση: «Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση στις 03.05.2019, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις αναφορικά με την 1η φάση της διαδικασίας επιτήρησης για τις ΠΑΕ της Football League.

Οι ΠΑΕ Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης, Κισσαμικός, Νέος Βόλος, Παναχαϊκή, Πλατανιάς και Τρίκαλα πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης.

Οι ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Εργοτέλης, Ηρόδοτος, Ηρακλής, Κασσιόπη, Σπάρτη και Αιγινιακός δεν πληρούν τις απαιτήσεις της διαδικασίας επιτήρησης». Και σύμφωνα με τους κανονισμούς στις προβληματικές ομάδες  θα  αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα. Και εάν δεν περάσουν και το δεύτερο στάδιο επιτήρησης θα αφαιρεθούν άλλοι τρεις βαθμοί από το ερχόμενο πρωτάθλημα. Εκτός από αυτό το πρόβλημα η Κέρκυρα βρίσκεται και υπο την απειλή βροχής προσφυγών από τους απλήρωτους παίκτες. Όπως γίνεται αντιληπτό, εάν η ομάδα δεν αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς το μέλλον της φαντάζει αβέβαιο.

Εννέα απόντες με Παναχαϊκή

Μπροστά στα μείζονα θέματα, που απασχολούν την ΠΑΕ, το αυριανό ματς με την Παναχαϊκή περνάει σε δεύτερη μοίρα. Μάλιστα ο κόουτς της ΚέρκυραςΤ. Θέος δεν μπορεί να  υπολογίζει στους τιμωρημένους Κουτζαβασίλη, Ιωάννου, Πασά, τους τραυματίες Σπίνουλα, Λινάρδο που συνεχίζουν την αποθεραπεία τους, ενώ απουσιάζουν για διάφορους λόγους και οι Τουράμ, Μότα, Αποστολίδης, Βίλα. Διαιτητής του αγώνα ο Νικ. Θεοδωρόπουλος(Φλώρινας) με βοηθούς από την Πέλλα  τους Χρ.Δεμερτζή & Αθ. Δέλλιο.

Η 30η (τελευταία αγωνιστική)

Κέρκυρα- Παναχαϊκή

ΑΕ Καραϊσκάκης- Τρίκαλα

Απόλλων Πόντου- Κισσαμικός

Δόξα Δράμας-Εργοτέλης

Ηρόδοτος- Απόλλων Λάρισας

Πλατανιάς- Ηρακλής

Αιγινιακός-Σπάρτη

Αήττητος Σπάτων- Βόλος 0-3 (α.α)

 

Η βαθμολογία (29 αγ.)

Βόλος 57

——————————-

Απόλλων Λάρισας 54

——————————

Πλατανιάς 52

Απόλλων Πόντου 49

Εργοτέλης 48

ΑΟΚ Κέρκυρα 47

Δόξα Δράμας 45

Παναχαϊκή 45

Κισσαμικός 43

Ηρακλής 42

————————–

ΑΕ Καραϊσκάκης 40

Τρίκαλα 32

Ηρόδοτος 31

Αιγινιακός 16

Σπάρτη 14

Αήττητος Σπάτων αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα.

 

Σημείωση:  Ο πρώτος της βαθμολογίας ανεβαίνει στη Super League. Ο δεύτερος δίνει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της Super League.
Οι ομάδες από την 3η έως τη 10η θέση θα συμμετάσχουν στη Super League 2.
Βάσει αναδιάρθρωσης οι 4 τελευταίοι υποβιβάζονται στη Δ’ εθνική. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12 θα είναι στη Γ’ (Football League του χρόνου). Ουσιαστικά υποβιβάζονται κατηγορία και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12, απλά οι 4 τελευταίοι πέφτουν 2 κατηγορίες.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!