Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΑΟ Κέρκυρα 1996 στον 2ο όμιλο Γ Εθνικής Γυναικών

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, η Κέρκυρα θα έχει εκπρόσωπο σε εθνική κατηγορία γυναικείου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα ο ΑΟ Κέρκυρα 1996 θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή 45 ομάδες από ολόκληρη τη χώρα.

Η Ε.Ε της ΕΠΟ στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε την εισήγηση της επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου και διαχώρισε τις ομάδες με γεωγραφικά κριτήρια σε εννέα ομίλους (τέσσερις των 6 ομάδων, τέσσερις των 4 και έναν με 5 ομάδες). Ο ΑΟ Κέρκυρα 1996 κατατάχτηκε στον 2ο όμιλο. Να σημειωθεί ότι η ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα υπό την σκέπη της Ακαδημίας Σφακιανάκη, η οποία έχει δημιουργήσει γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου και για πρώτη φορά στην ιστορία του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου με γυναίκα προπονήτρια. Πρόκειται για την Δώρα Αρβανιτάκη, κάτοχο διπλώματος UEFAC, που θα έχει διπλό ρόλο, αφού θα μετέχει και ως παίκτρια στην ομάδα της οποίας πέρυσι ήταν πρώτη σκόρερ. Να σημειωθεί ότι στο ρόστερ του ΑΟ Κέρκυρα επέστρεψε, μετά από ένα χρόνο απουσίας και η στράϊκερ, Αγγελική Λευθεριώτη.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κέρκυρα
Το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κέρκυρα του χρόνου θα κλείσει δεκαετία. Πρωτοπόρος στη δημιουργία γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος ήταν το 2011 ο Ολυμπιακός Μαντουκιού, με πρωτεργάτες τις αθλήτριες Αριστέα Μεταλληνού, Αγγελική Λευθεριώτη και τον παλαιό άσο του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου Βίκυ Παργινό, ο οποίος ανέλαβε το κοουτσάρισμα. Την περίοδο 2012-13, η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού Μαντουκιού συμμετείχε στη Γ΄Εθνική, όπως και την επόμενη χρονιά. Το 2014 το τεχνικό τιμ και το ρόστερ του Μαντουκιού δημιούργησαν το γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου του ΑΟ Κέρκυρα 1996 συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα Γ΄Εθνικής μέχρι τώρα. Το καλοκαίρι η Ακαδημία Σφακιανάκη ανακοίνωσε την λειτουργία γυναικείου ποδοσφαιρικού τμήματος με σκοπό την δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας, που θα συμμετείχε στη Γ΄Εθνική. Ωστόσο έπεσε η πρόταση, η οποία και έγινε αποδεκτή, να αναλάβει τουλάχιστον για φέτος τον ΑΟ Κέρκυρα 1996 και από του χρόνου βλέπουμε….

ΑΟ Κέρκυρα 1996
Να σημειωθεί ότι ο ΑΟ Κέρκυρα 1996 είναι συνεπώνυμος με τον «ιστορικό», αλλά είναι άλλο σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας 1990 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο ανδρικό πρωτάθλημα το 1998. Αργότερα η ανδρική ομάδα ατόνησε, αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα, ωστόσο το 2014 συστάθηκε γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου, το οποίο λειτουργεί μέχρι τώρα. Πρόεδρος του σωματείου είναι ο Νίκος Χανδρινός.

Ο 2ος ΟΜΙΛΟΣ
AO Κέρκυρα 1996
Απειρωτάν Ανατολής Ιωαννίνων
ΑΣΚ Πανλευκάδιος
Κεραυνός Θεσπρωτικού Πρέβεζας
Αμαζόνες Θεσπρωτίας
Κοίλων Κοζάνης

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!