Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Ο δικηγορικός Κέρκυρας με Ενωση Πολυτέκνων και ΟΕΒΕΚ

Ενημερωτική συνάντηση αντιπροσωπείας του Δικηγορικού Συλλόγους Κέρκυρας με τον Πρόεδρο των Πολύτεκνων και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέρκυρας. Στο επίκεντρο η επιστροφή στο Νόμο Κατσέλη και πραγματική προστασία της α΄κατοικίας.
Όπως ανακοινώθηκε : «Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργο Καλούδη και το μέλος του ΔΣ υπεύθυνο για την επαφή με τα κοινωνικά κινήματα Αλέκο Παπαδάτο.

Συναντήθηκαν διαδοχικά με τον Πρόεδρο των Πολύτεκνων Μιχάλη Κόντη και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Κ.Κιτσάκη και το μέλος του ΔΣ Γιώργο Καλούδη.Έγιναν στα πλαίσια απόφασης του 14ου Δικηγορικού Συνεδρίου 2019 και απόφασης της Ολομέλειας των Προέδρων.Τους ενημέρωσαν για τις άκρως δυσμενείς επιπτώσεις του συζητούμενου νομοσχέδιου για τους πολύτεκνους αλλά και για τους επαγγελματίες και βιοτέχνες .
Ενδεικτικά μόνον μερικά από τα σημεία που ανέφεραν:
-Καταργεί τη προστασία της ά κατοικίας του λαού,
-Υποβιβάζει τον υπερχρεωμένο εργάτη, εργαζόμενο, αγρότη, μισθωτό , ελεύθερο επαγγελματία κλπ στη θέση του πτωχού (πτωχεύσαντος του εμπορικού δικαίου) και τον πτωχεύει με άκρως δυσμενείς συνέπειες, για πρώτη φορά μετά τη Γαλλική Επανάσταση σηματοδοτώντας επιστροφή στον μεσαίωνα,
-Καταργεί τον σύνδικο πτώχευσης που ήταν ένας ουδέτερος και με ευαισθησίες δικηγόρος και βάζουν στη θέση έναν υπάλληλο της Τράπεζας, δηλ «βάζουν τον Λύκο να φυλάει τα πρόβατα»,
-Συντομεύει αντισυνταγματικά τις προθεσμίες συγκρότησης φακέλλου της δίκης και δημιουργεί νομικές ευθύνες για τον αναίτιο δικηγόρο
και πολλά άλλα.

Ο Γιώργος Καλούδης θύμισε ότι όταν στις 23-7-2019 η Συντονιστική Επιτροπή επισκέφθηκε τον Υπουργό Δικαιοσύνης και έβαλε το θέμα να μην θεσπισθεί η υποχρεωτική διαμεσολάβηση ο κ. Τσιάρας είπε ότι:
«Συμφωνήσαμε με τους θεσμούς να τους ψηφίσουμε την υποχρεωτική διαμεσολάβηση για να μας δώσουν τη πρώτη κατοικία»
Τελικά και την υποχρεωτική διαμεσολάβηση θέσπισαν και τη χαριστική βολή στη α΄κατοικία του λαού δίδουν.

Τόσο ο πρόεδρος των Πολύτεκνων όσο και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ δήλωσαν ότι θα ενημερώσουν τα μέλη τους και θα εκδώσουν ανακοινώσεις υπέρ της επιστροφής στο Νόμο Κατσέληγια πραγματική προστασία της α΄κατοικίας από το Δικαστήριο.»

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!