Quantcast
SLIDERΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Ο Ι.Ο. Κέρκυρας ανοίγει πανιά στο τμήμα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ

Ένα όνειρο, που ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας διεκδίκησε με συνέπεια και επιμονή εδώ και δυόμιση χρόνια άνοιξε πανιά.

Η Κέρκυρα γίνεται μια από τις λίγες περιοχές στην Ελλάδα με τμήμα ιστιοπλοΐας ΑμεΑ! Μετά από μεγάλες προσπάθειες του προέδρου του Ομίλου, Γιάννη Μαρουλάκη, που είναι και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και την συνεχή παρακολούθηση του θέματος της γραμματέας του Ι.Ο.Κ Αμαλίας Κανελλοπούλου, που συνεργάστηκε με τους υπεύθυνους του προγράμματος “Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ” της Ομοσπονδίας. Ο Ι.Ο.Κ. παρέλαβε πριν από περίπου ένα μήνα παρέλαβε δύο σκάφη τύπου Hansa. Πρόκειται για υπερσύγχρονα ειδικά σκάφη για ΑμεΑ με κατάλληλο εξοπλισμό. Έχουν σύστημα εύκολου τιμονέματος, καρίνα μεγάλου βάρους για να μη μπατάρουν και χωρούν τον αθλητή μαζί με τον προπονητή. Σε άτομα με κινητικά προβλήματα η επιβίβαση θα γίνεται με ειδικό γερανάκι.

 

Θετική ανταπόκριση από τον Ν.Σ.ΑμεΑ Κέρκυρας

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Κέρκυρας χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Κέρκυρας και ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση συνεργασίας για να ξεκινήσει το πρόγραμμα, που θα δώσει τη δυνατότητα στα άτομα με ειδικά προβλήματα να ασχοληθούν με την Ιστιοπλοΐα ψυχαγωγικά αλλά και να οραματιστούν μια θέση σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα αλλά και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια αλλά και η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έχουν εντάξει το άθλημα για ΑμεΑ στα Μητρώα τους. Οι αθλητές της κατηγορίας ΑμεΑ μπορούν να λάβουν μέρος σε όλους τους αγώνες Ιστιοπλοΐας μετά από την κατάλληλη προετοιμασία τους, με τα ειδικά σκάφη του ομίλου και φυσικά με τους άριστα εκπαιδευμένους προπονητές.

Εκκίνηση μετά την Καθαρά Δευτέρα

Η εκκίνηση του τμήματος Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ είναι προγραμματισμένη για μετά την Καθαρά Δευτέρα. Οι προπονήσεις θα γίνονται στο χώρο της ιστιοπλοΐας τριγώνου του Ι.Ο.Κ, που βρίσκεται στο Εμπορικό Κέντρο. Στο μεταξύ ξεκινούν παρεμβάσεις στο χώρο, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ΑμεΑ στην αίθουσα διδασκαλίας, αποδυτήρια, WC κλπ. Προπονήτρια θα είναι η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής εξειδικευμένη στην ιστιοπλοΐα, Ειρήνη Ασπιώτη, η οποία έχει παρακολουθήσει στη Σικελία ειδικό σεμινάριο για προπόνηση ΑμεΑ. Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει επίσημη παρουσίαση του τμήματος Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ με τους πρώτους αθλητές (αναμένεται να είναι πέντε) και εκπροσώπους του Τμήματος ΑμεΑ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!