Quantcast
????????????????????????????????????
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Κερκυραίος εικαστικός Σπ. Γελέκας στη Διεθνή Καλλιτεχνική Αποικία στο Μαυροβούνιο

Στο πλαίσιο της προεδρίας του Μαυροβουνίου για την Πρωτοβουλία Αδριατικής-Ιονίου, η Διεθνής Καλλιτεχνική Αποικία θα διοργανωθεί την περίοδο 29 Απριλίου – 8 Μαΐου στο Cetinje, με τη συμμετοχή ενός αντιπροσώπου από κάθε κράτος μέλος της περιοχής Αδριατικής-Ιονίου.

Κάθε καλλιτέχνης θα δημιουργήσει ένα έργο με λάδι σε καμβά, με διαστάσεις 100x70cm, με τίτλο “Προς Συνεργασία στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου μέσω διαλόγου”. Τα έργα που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της αποικίας θα παραμείνουν στην κατοχή του Μαυροβουνίου ως δώρο του δημιουργού, ενώ οι όροι συμμετοχής των καλλιτεχνών καθώς και η ελεύθερη ανάθεση των έργων θα ρυθμίζονται από τη σύμβαση αυτή.

Ο εικαστικός Σπύρος Γελέκας καλείται να εκπροσωπήσει την χώρα μας και να συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και της ανάπτυξης της σύγχρονης τέχνης στην περιοχή αυτή.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου σε συνεργασία και συνεργασία με τη Γραμματεία της Πρωτοβουλίας Αδριατικής-Ιονίου.

Η έκθεση έργων θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της τελικής συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών της Αδριατικής-Ιονικής Πρωτοβουλίας στο Splendid Hotel στη Μπούντβα, στις 8 Μαΐου 2019, με την παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού του Μαυροβουνίου, του H.E. Αλεξάνταρ Μπογκντάνοβιτς, καθώς και εννέα επικεφαλής υπουργείων εξωτερικών και πολυάριθμοι ειδικοί προσκεκλημένοι από περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς, με δυνατότητα παρουσίασης και προβολής σε άλλους εκθεσιακούς χώρους του Μαυροβουνίου και των χωρών μελών της περιοχής Αδριατικής-Ιονίου.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!