Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Κερκυραίος Χρ.Μουζακίτης στην Εθνική U19

Ο κερκυραίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πειραιώς, Χρήστος Μουζακίτης, βασικό στέλεχος των ηλικιακών Εθνικών ομάδων, είναι στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας Νέων, για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του EURO 19. Η Ελλάδα συμμετέχει στον 8ο Όμιλο μαζί με Λευκορωσία-Λιθουανία και Τουρκία.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Αττάλεια Τουρκίας και ξεκινούν σήμερα, με την Εθνική μας να αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα τη Λευκορωσία.

Δεύτερος αντίπαλος θα είναι η Λιθουανία (18/11) και η προκριματική φάση θα ολοκληρωθεί στις 21 Νοεμβρίου  με το ματς Ελλάδα-Τουρκία. 

Απευθείας πρόκριση παίρνουν οι δύο πρώτοι του κάθε ομίλου, αλλά ο καλύτερος τρίτος των δεκατριών ομίλων.

Η Αποστολή της Εθνικής Ελλάδας

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Θέος έχει στην αποστολή τους εξής ποδοσφαιριστές: Γιώργος Καρακασίδης (Παναθηναϊκός), Σπύρος Αγγελίδης (Βέρντερ Βρέμης), Μάριος Ταξιάρχης Φίλων (ΠΑΟΚ), Χρήστος Κοσίδης (ΑΕΚ), Δημήτρης Λάσκαρης (Αστέρας Τρίπολης), Χαράλαμπος Γεωργιάδης (ΠΑΟΚ), Ηλίας Σημαντηράκης (ΟΦΗ), Σωτήρης Κουντούρης (Παναιτωλικός), Νίκος Δεληγιάννης (ΠΑΟΚ), Λουκάς Μαρούτσης (ΑΕΚ), Δημήτρης Κώττας (ΠΑΟΚ), Κωνσταντίνος Καστίδης (ΠΑΟΚ), Αναστάσιος Κοντορούχας (ΑΕΚ), Κωνσταντίνος Γκούμας (ΠΑΟΚ), Βασίλης Κοντονίκος (Λαμία), Χρήστος Μουζακίτης (Ολυμπιακός), Δημήτρης Καλοσκάμης (Παναθηναϊκός), Αντώνης Παπακανέλλος (Ολυμπιακός), Χαράλαμπος Κωστούλας (Ολυμπιακός), Στέφανος Τζίμας (ΠΑΟΚ).

Ο Χρήστος Μουζακίτης

Γεννημένος το 2006 με καταγωγή από τους Αυλιώτες Κέρκυρας. Η οικογένεια του, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων της (τουριστικά) διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Ο ταλαντούχος αθλητής ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία από επτά χρονών  ως τερματοφύλακας αλλά ένας τραυματισμός στο μάτι τον οδήγησε σε άλλες θέσεις για να εξελιχθεί σε χαφ. Ο Μουζακίτης είναι ένας box to box κεντρικός χαφ, με καλή τεχνική κατάρτιση, εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ και παρά το γεγονός ότι αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή έχει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Μάλιστα, τη σεζόν, που πέρασε ήταν πρώτος σκόρερ στην ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού με οκτώ τέρματα και δύο ασίστ σε 22 αγώνες. Επίσης αγωνίστηκε  με τον Ολυμπιακός Β΄ στον αγώνα της Super League 2 με αντίπαλο την Επισκοπή στο Ρέντη. 

Aξιοσημείωτο , στην περίπτωση του Μουζακίτη είναι πως αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού σε ηλικία 14 ετών και 345 ημερών στο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την πειραϊκή ΠΑΕ στα 15 του, ενώ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Ποσειδώνα Ηρακλείου Αττικής (είχε περάσει μία σεζόν και από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ). Φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Κ17 και τώρα είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας Κ19.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!