Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΤΙΒΟΣ / ΔΡΟΜΟΣ

Ο Κερκυραϊκός στίβος διεκδικεί συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών κλειστού (4-7 Μαρτίου 2021) θα αποτελέσει την…επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού στίβου.

Η πανδημία του ιού covid-19 είναι σε εξέλιξη σε όλη την Ευρώπη, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία πως η δράση του κλειστού θα μπορέσει να διεξαχθεί δίχως σοβαρά προβλήματα, μήνυμα που στέλνει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την Παρασκευή (13/11/20) τα κριτήρια συμμετοχής στη διοργάνωση και παράλληλα τα όρια πρόκρισης στη διοργάνωση της Πολωνίας, τα οποία είναι ίδια με εκείνα που έκανε γνωστά η ΕΑ το προηγούμενο διάστημα. Ανάμεσα στους αθλητές και αθλήτριες, που θα επιδιώξουν την επίτευξη ορίων προκειμένου να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι μία αθλήτρια και δύο αθλητές του Κερκυραϊκού καθώς και μία πρώην αθλήτρια του ΑΟ Κέρκυρα και νυν του ΓΣ Ελ. Βενιζέλος Χανίων.

Πρόκειται για τους:
Καρύδη Σπυριδούλα: Ατομικά ρεκόρ ΤΡΙΠΛΟΥΝ: 14.12μ (Ανοιχτός Στίβος)13.25μ (Κλειστός Στίβος). ΜΗΚΟΣ: 6.71μ (Ανοιχτός Στίβος) 6.10 (Κλειστός Στίβος) ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ: Τριπλούν Γυναικών: 14.30μ Μήκος Γυναικών: 6.80μ
Μαντζουρογιάννη Παναγιώτη: Ατομικά ρεκόρ ΜΗΚΟΣ: 7.74μ (Ανοιχτός Στίβος)7.69μ (Κλειστός Στίβος) ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ: Μήκος Ανδρών: 8.05μ
Δημήτρη Μονόπωλη: Ατομικά Ρεκόρ ΤΡΙΠΛΟΥΝ 16.53μ (Ανοιχτός Στίβος) 15.87μ (Κλειστός Στίβος). Μήκος 7.42μ (Ανοιχτός Στίβος) Δεν έχει αγωνιστεί στο μήκος κλειστού στίβου. ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ: Τριπλούν Ανδρών: 16.95μ.
Δόση Παναγιώτα: Ατομικά ρεκόρ ΥΨΟΣ 1.86μ (Ανοιχτός Στίβος) 1.83μ (Κλειστός Στίβος) ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΛEIΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ: Ύψος Γυναικών: 1.96μ
Η προσπάθειά τους δεν θα είναι εύκολη, αφού ο ΣΕΓΑΣ έχει προχωρήσει στην αριθμητική δήλωση για τη διοργάνωση, με 23 αθλητές και αθλήτριες, ενώ ήδη 15 αθλητές και αθλήτριες έχουν πετύχει τις απαραίτητες επιδόσεις, οι οποίοι ωστόσο στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου θα κληθούν να επιβεβαιώσουν την καλή τους αγωνιστική κατάσταση, προκειμένου να κλείσουν θέση στη διοργάνωση.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κάθε ομοσπονδία μπορεί να δηλώσει μέχρι 4 Αθλητές σε κάθε ατομικό αγώνισμα από τους οποίους μόνο οι 3 μπορούν να αγωνιστούν (με δεδομένο ότι έχουν πιάσει τα όρια)
Για τους αθλητές-τριες που έχουν επιτύχει τα όρια σε ανοιχτό ή κλειστό στίβο το 2020 και ανοιχτό το 2019 θα πρέπει να επιβεβαιώσουν την καλή αγωνιστική τους κατάσταση στον κλειστό στίβο του 2021 σε επίσημους και πιστοποιημένους αγώνες.
Τα όρια συμμετοχής θα πρέπει να έχουν επιτευχθεί από 1/5/2019 μέχρι και τις 24/2/2021 σε επίσημους και πιστοποιημένους αγώνες του ΣΕΓΑΣ ή της W.A και της E.A.A (εκτός από τα σύνθετα και τη σκυταλοδρομία 4Χ400). Για τον κλειστό στίβο του 2021 τα όρια συμμετοχής πρέπει να επιτευχθούν στις παρακάτω διοργανώσεις.
A.Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 13-14/2/2021
Β. Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Α/Γ 20/2/2021
Γ. Διεθνή μίτινγκ της W.A και Ε.Α.Α ή στο World Indoor Tour (με
ενημέρωση και έγκριση της ΕΠ.Α.Σ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει η διοργάνωση υπηρεσία Ντόπινγκ-κοντρόλ)
Δ. Ειδικές Ημερίδες (επίτευξης ορίων) κλειστού στίβου του ΣΕΓΑΣ σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο και μετά από έγκριση της ΕΠΑΣ.
4. Αν το όριο το έχουν πετύχει πάνω από 3 αθλητές πηγαίνουν εκείνοι που έχουν την καλύτερη επίδοση και επιβεβαιώσουν αυτήν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ή στο Βαλκανικό κλειστού στίβου.
5. Σε όλες τις περιπτώσεις, που ένας αθλητής-τρια πετύχει επίδοση που αποτελεί όριο πρόκρισης θα πρέπει να περάσει από έλεγχο Ντόπινγκ Κοντρόλ στην συγκεκριμένη διοργάνωση και μόνο.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!