Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜΠΑΣΚΕΤΤΟΠΙΚΑ

Ο Λουίς Σκόλα για διακοπές στην Κέρκυρα

Την Κέρκυρα επίλεξε για διακοπές ο  Λουίς Σκόλα,  μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του παγκόσμιου μπάσκετ.

Το ίνδαλμα της «αλμπισελέστε», όπου  στους πρόσφατους Ολυμπιακούς του Τόκιο αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα της» στο τουρνουά μπάσκετ, ήρθε για ξεκούραση στο νησί μας με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά του. Μάλιστα εθεάθη σε ταβέρνα στον Πετριτή, όπου η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μαρία Παγκράτη άδραξε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί μαζί του.

 

Ο Λουίς Αλμπέρτο Σκόλα Μπαλβόα 

Γεννήθηκε  το 1980 στο Μπουένος Άιρες. Έχει ύψος 2.06 μέτρα & αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ (ενίοτε &  σέντερ). Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία στην  Φέρο Καρίλ Οέστε του Μπουένος Άιρες & έκανε ντεμπούτο στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Αργενιτικής σε ηλικία 15 ετών. Το 1998 μετακόμισε στην Ισπανία. Ως παίκτης της Ταού Κεράμικα  κατέκτησε συνολικά επτά  τίτλους. Από το 2007 αγωνίστηκε για μία δεκαετία  στο NBA με τους Χιούστον Ρόκετς & αργότερα με  Φοίνιξ ΣανςΙντιάνα ΠέισερςΤορόντο Ράπτορς και Μπρούκλιν Νετς. Βασικός παίκτης  της Εθνικής Αργεντινής από 1999- 2021. Με την «αλμπισελέστε» κατέκτησε 16 μετάλλια, μεταξύ των οποίων  χρυσό  στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας (2004) και  χάλκινο στους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο (2008) καθώς και δυο ασημένια  στα Παγκόσμιά πρωταθλήματα του 2002 και 2019. Το 2010 κέρδισε το Βραβείο Konex ως ένας από τους πέντε καλύτερους καλαθοσφαιριστές της τελευταίας δεκαετίας στην Αργεντινή. Ήταν  σημαιοφόρος  της Ολυμπιακής αποστολής της Αργεντινής στο Ρίο ντε Τζανέιρο (2016). Στις 3 Αυγούστου 2021, έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι του με την φανέλα της Αργεντινής  στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, όπου  η Αργεντινή έφτασε μέχρι την προημιτελική φάση & αποκλείστηκε από την Αυστραλία. Ο ίδιος αποθεώθηκε κατά την στιγμή της αποχώρησης του από το παρκέ καθώς χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο, αντιπάλους και συμπαίκτες.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!