Quantcast
SLIDERΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο ΟΛΚΕ «σαλπάρει» για το Forum κρουαζιέρας «Posidonia»

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας θα συμμετάσχει στο «5ο Posidonia Sea Tourism Forum», που ανοίγει τις πύλες του στις 28 και 29 Μαΐου 2019 στο Domotel Kastri Συνεδριακό Κέντρο στην Κηφισιά.

Σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας Ευρώπης (Cruise Line International Association Europe – CLIA Europe) πρόκειται για το σημαντικότερο συνέδριο για τον κλάδο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πραγματοποιείται σε μία χρονική στιγμή που η κρουαζιέρα δεν έχει υπάρξει πιο δημοφιλής απ’ ότι σήμερα. Μάλιστα, όπως εκτιμά η CLIA φέτος οι τουρίστες που θα ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοιο το 2019, θα ξεπεράσουν τα 30 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 5% σε σύγκριση με το 2018. Στο φόρουμ αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότερα από χίλια ηγετικά στελέχη της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας και γιώτινγκ από 22 και πλέον χώρες του κόσμου. Ως γνωστό η εκδήλωση προσφέρει πολλές ευκαιρίες δικτύωσης και σύναψης συνεργασιών για έργα ανάπτυξης υποδομών.

Τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Σπύρος Στεφανίδης και ο Διευθυντής Ανάπτυξης & Υπεύθυνος Κρουαζιέρας Άρης Μπατσούλης. Οι ίδιοι, πριν από δύο εβδομάδες εκπροσώπησαν τον Ο.Λ.ΚΕ στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Λιμανιών Κρουαζιέρας Μεσογείου & Παρακείμενων Θαλασσών (MedCruise), στο Κουσάντασι της Τουρκίας από 7 έως 10 Μαΐου 2019 (σ.σ. το θέμα στη σελ 7).

Η κρουαζιέρα στην Ανατολική Μεσόγειο
Το φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, θα αναδείξει τις νέες προοπτικές για την ανάπτυξη της Ανατολικής Μεσογείου, έναν από τους ιστορικά πιο ελκυστικούς και προσοδοφόρους προορισμούς κρουαζιέρας. Καθώς παρατηρείται αυξημένη ζήτηση για τους προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου, που αποτυπώνεται και στον σχεδιασμό δρομολογίων για το 2019 και μετά, το Posidonia Forum έχει ως στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας της ευρύτερης περιοχής να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην κρουαζιέρα. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2018, σημειώθηκε σημαντική αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας που ταξίδεψαν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η όποια άγγιξε το 8,5 % με 746,000 επιβάτες, σηματοδοτώντας την απαρχή της επιστροφής της εμπιστοσύνης στην περιοχή. Η ανάπτυξη του κλάδου είναι συνεχής και εκτιμάται ότι 30 εκατομμύρια τουρίστες θα ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοιο το 2019, το οποίο αποτελεί 5% αύξηση συγκριτικά με το 2018.

Το 5ο Posidonia Sea Tourism Forum
Η ισχυρή συμμετοχή των μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου και η ενεργή υποστήριξη των CLIA Europe και MedCruise υπόσχονται ένα ιδιαίτερα παραγωγικό Forum για όλους. Για μία ακόμη φορά οι εκπρόσωποι προορισμών και λιμανιών αλλά και οι πάροχοι υπηρεσιών καθώς και οι προμηθευτές θα πρέπει να είναι έτοιμοι για νέες συνεργασίες με τη βιομηχανία κρουαζιέρας. Η εκδήλωση θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες δικτύωσης με ηγετικά στελέχη της κρουαζιέρας καθώς και σύναψης συνεργασιών για έργα ανάπτυξης υποδομών. Οι συμμετέχοντες επίσης θα αποκτήσουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες για τις τελευταίες τάσεις που επηρεάζουν το μέλλον της περιοχής. Όπως πάντα, το Forum θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα όπου εκπρόσωποι κυβερνήσεων και τοπικής αυτοδιοίκησης θα παρουσιάσουν την πολιτική που έχουν σχεδιάσει για τον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού και θα συζητήσουν τις μελλοντικές ανάγκες για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Η παρουσία του ΟΛΚΕ
Την Τρίτη, 28 Μαΐου, η CLIA Europe διοργανώνει ένα πάνελ με θέμα «Συνεργασία για έναν Βιώσιμο Τουρισμό: Πλοία, Λιμάνια και Προορισμοί» όπου εκπρόσωποι εταιρειών κρουαζιέρας, λιμανιών και προορισμών θα συζητήσουν για τις δράσεις που πραγματοποιούν προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού ως προς την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τους προορισμούς κρουαζιέρας. Η κα. Μαρία Δεληγιάννη, Εκπρόσωπος Κυβερνητικών και Δημοσίων Υποθέσεων Ανατολικής Μεσογείου της CLIA Europe, συμμετέχει στο πάνελ και θα παρουσιάσει την στρατηγική της CLIA Europe για την εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης των προορισμών κρουαζιέρας προκειμένου να εξασφαλιστεί μία ευχάριστη εμπειρία για τους επιβάτες κρουαζιέρας, πάντα με σεβασμό προς την τοπικές κοινωνίες των προορισμών.

Στο πάνελ θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι Άρης Μπατσούλης, Διευθυντής Ανάπτυξης και Επικεφαλής του Τμήματος Κρουαζιέρας του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας Α.Ε., Charles (Bud) Darr, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Ναυτιλιακής Πολιτικής και Κυβερνητικών Σχέσεων της MSC, Dr. Ιωάννης Παππάς, Διευθυντής για την περιοχή της Μεσογείου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αειφόρου Τουρισμού και η κα Sacha Rougier, Πρόεδρος της Επιτροπής Κρουαζιέρας στην Διεθνή Ένωση Λιμένων και Όρμων και Διευθύνων Σύμβουλος της Cruise Gate Hamburg.

Η Έκθεση
Λιμάνια και Μαρίνες, Πόλεις και Προορισμοί, Προμηθευτές και Πάροχοι Υπηρεσιών έχουν μια μοναδική ευκαιρία προβολής των προϊόντων και υπηρεσιών τους απευθείας στα στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας και γιώτινγκ που θα συμμετέχουν στο Posidonia Sea Tourism Forum. Χαρακτηριστικό της έκθεσης θα είναι οι πολλαπλές ευκαιρίες δικτύωσης και οι συντονισμένες ενέργειες προβολής. Μεταξύ αυτών και ο Λιμένας Κέρκυρας.

Η παρουσία του ΟΛΚΕ στην MedCruise
Τις προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Μεσόγειο και την προώθηση κοινών πρακτικών διαχείρισης των νέων δεδομένων στο θαλάσσιο τουρισμό, συζήτησαν οι εκπρόσωποι 100 λιμανιών από 20 χώρες της ευρύτερης περιοχής, που συμμετείχαν στη Γ.Σ της Med Cruise από 7 έως 10 Μαΐου στο Κουσάντασι της Τουρκίας. Τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Σπύρος Στεφανίδης και ο Διευθυντής Ανάπτυξης & Υπεύθυνος Κρουαζιέρας Άρης Μπατσούλης ο οποίος έχει και την τιμητική θέση του αντιπροέδρου της Ένωσης με τριετή θητεία.
Στο περιθώριο της Γ.Σ πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιριών κρουαζιέρας στον κόσμο, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν στα θαλάσσια «μονοπάτια» της Μεσογείου και τα λιμάνια, με έμφαση στο Home Porting για το οποίο εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι η Κέρκυρα αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη για τα επόμενα χρόνια καθώς διαθέτει όλα τα εχέγγυα που απαιτούνται με μεγαλύτερο αυτό της ύπαρξης ξεχωριστής αίθουσας (Terminal) για την εξυπηρέτηση των επιβατών μέσω της ειδικής κατασκευής στις εγκαταστάσεις του Ο.Λ.ΚΕ.
Επίσης εξετάστηκαν τρόποι “ αποσυμφόρησης” του λιμανιού της Κέρκυρας τις ημέρες ταυτόχρονων αφίξεων πολλών κρουαζιερόπλοιων, με πιθανές αλλαγές στο μελλοντικό πρόγραμμα των εταιρειών σε άλλες μέρες, ώστε να επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού και της πόλης γενικότερα με την παράλληλη και υψηλού πάντα επιπέδου εξυπηρέτηση των χιλιάδων επιβατών. Στόχος βέβαια είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και η κατανομή του έργου των «εμπλεκόμενων μερών» κατά το δυνατόν ισομερώς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε και η συνεδρίαση του Δ.Σ της MedCruise ενώ ανανεώθηκε το ραντεβού για την επόμενη Γενική Συνέλευση της Ένωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Γαλλική Ριβιέρα τον Οκτώβριο.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!