Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ο πρώην δήμαρχος Σ. Μικάλεφ αποχαιρετά τον φίλο του Φ. Πετσάλνικο…

«…Πόσο δύσκολη είναι τούτη η στιγμή, που οι παλιοί μας φίλοι και οι παλιές παρέες για πάντα’ φύγαν..»
Δύσκολη και αβάστακτα σκληρή είναι η σημερινή μέρα. Ο πόνος είναι ανείπωτος, γιατί έφυγε από την ζωή ένας επιστήθιος και πολύτιμος φίλος μου. Ο Φίλιππος Πετσάλνικος. Από τα άγουρά μας χρόνια, τα χρόνια τα φοιτητικά στη Θεσσαλονίκη, αρχές του Νοέμβρη του 1968, συνδεθήκαμε με στενή φιλία, που κράτησε μέχρι τώρα. Φίλος ακριβός και ειλικρινής, που είμαστε κοντά και στα ευχάριστα και στα δύσκολα. Φιλία, που έδεσε και τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας. Πορεύτηκε καθόλη την πολιτική του διαδρομή με αξιοζήλευτη αγωνιστικότητα, ήθος και αξιοπρέπεια. Υπηρέτησε το Κοινοβουλευτισμό και αναγορεύτηκε σε αξιώματα Υπουργού και Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, τα οποία τίμησε δουλεύοντας σκληρά, φιλότιμα, αθόρυβα, συστηματικά, με εντιμότητα , σεμνότητα , αφοσίωση και ενωτικά. Υπήρξε πολιτικός της ευπρέπειας και του ήθους, αρετές που τόσο σπανίζουν στον τόπο μας.
Ήταν λάτρης της Κέρκυρας και το αποδείκνυε σε κάθε ευκαιρία. Τελευταία του πράξη, που επιβεβαιώνει την αγάπη του για τη Κέρκυρα, είναι ότι ως Πρόεδρος της Βουλής ανταποκρίθηκε στο αίτημα μου ως Δημάρχου για τη συντήρηση και αποκατάσταση της Ιονίου Βουλής και ενέκρινε την δαπάνη, που απαιτείται , ώστε η Ιόνια Βουλή να αποτελέσει ένα πολιτισμικό και πολιτικό βήμα, που θα επιδράσει στην ήδη πολύ ζωντανή πολιτική παράδοση των Ιονίων Νήσων, παράδοση που επηρέασε την νεοελληνική ιστορία. Το έργο δημοπρατήθηκε, πλην όμως δεν εκτελέστηκε. Και μετά την θητεία μου επέδειξε το αγωνιώδες ενδιαφέρον του , πλην όμως δεν έμελλε να δει την Ιόνια Βουλή, όπως την ονειρευόμασταν.
Η μνήμη του θα αποτελεί λύτρωση για όσους πορευτήκαμε μαζί και γι’ αυτούς που τον αγαπούσαν και αγαπούσε.
Καλό ταξίδι φίλε μου αγαπημένε. Καλό ταξίδι Φίλιππε.
Σωτηρης Μικάλεφ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!