Quantcast
ΔΙΑΤΡΟΦΗΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Ο σπουδαίος ρόλος της διατροφής στην αντιγήρανση

Ο σπουδαίος ρόλος της διατροφής στην αντιγήρανση Η κάθε ηλικία έχει διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Ο τρόπος ζωής μας και οι συνήθειες που υιοθετούμε καθορίζουν το πόσο γρήγορα θα εμφανιστούν τα ορατά αλλά και τα αόρατα σημάδια της γήρανσης. Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να καθυστερήσουμε τα σημάδια του χρόνου, αλλά και να γυρίσουμε έστω και λίγο πίσω το βιολογικό μας ρολόι. Η κατάλληλη διατροφή αποτελεί το «κλειδί» μιας καλής υγείας και εμφάνισης και

MAΡΙΑ ΜΠΑΛΗ- Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Coach υγείας ευεξίας άσκησης και μακροβιότητας, Αρθρογράφος στην «Κ.Σ.», startdiet
Στ. Δεσύλλα 12
Τηλ: 2661020882, Κιν: 6944217235

μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στο να ζήσουμε περισσότερο και ταυτόχρονα να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής, διατηρώντας την φρεσκάδα του δέρματος (λαμπερό δέρμα χωρίς πολλές ρυτίδες) αλλά και του οργανισμού μας γενικότερα. Με την επιλογή των κατάλληλων τροφών μπορούμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας ασπίδα προστασίας έναντι της φθοράς που μας προκαλεί ο χρόνος.

Με την αλλαγή λοιπόν της διατροφικής μας συμπεριφοράς αλλά και της ζωής μας γενικότερα ανάλογα με την ηλικία μας, μπορούμε να αποκτήσουμε το ιδανικό βάρος, να ξαναβρούμε την ενέργεια που ίσως έχουμε χάσει, να αποφύγουμε την πρόωρη γήρανση του δέρματος, να προλάβουμε ασθένειες αλλά και σημαντικές συνέπειες του γήρατος που θα μπορούσαν να μας δυσκολέψουν τη ζωή. Τα κατάλληλα τρόφιμα μας προσφέρουν θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν τις φλεγμονές και τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό, διατηρώντας μας νέους, από μέσα προς τα έξω.

Με τις σωστές επιλογές και τους κατάλληλους συνδυασμούς είναι δυνατό να ενισχύσουμε σημαντικά:

 – Την επιτάχυνση της ταχύτητας αναγέννησης των δερματικών κυττάρων και του κολλαγόνου για την καλύτερη ελαστικότητα του δέρματος

– Την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και του δέρματος αλλά και του οργανισμού γενικότερα – Τις ποσότητες θρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών που θα βοηθούν:

 – Στο να έχουμε ενέργεια – Στο χτίσιμο ενός γερού ανοσοποιητικού συστήματος

 – Στις απαραίτητες ποσότητες ασβεστίου στον οργανισμό ώστε να προλάβουμε την οστεοπόρωση – Στην αποβολή τοξινών απ’το σώμα.

 – Στο να αντιμετωπίζουμε καλυτερα το άγχος και τις κρίσεις πανικού, που όλο και αυξάνονται στην εποχή μας.

– Στο να έχουμε καλύτερη διάθεση και λίμπιντο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να φτάσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας με την βέλτιστη υγεία, εξασφαλίζοντας μακροβιότητα και ευεξία!.

 

*δημοσιεύθηκε στο φύλλο 15ης-6-2022 της ΚΣ

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!