Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Φαίακας με νέο «λούκ» στη Γ Εθνική μπάσκετ

Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο μπάσκετ, εξαιτίας του κορωνοϊού έφερε ένα καλοδεχούμενο δώρο στον Φαίακα, την παραμονή του στη Γ Εθνική κατηγορία μπάσκετ.
Η εξέλιξη αυτή οδήγησε τον «κουμανταδόρο» της κερκυραϊκής ομάδας, Κώστα Μακρίδη σε αλλαγή σχεδίου και να «χτίσει» ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο, που θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Φαίακας τη μισή προπερυσινή χρονιά στη Β Εθνική και όλη τη φετινή, μέχρι και τη διακοπή του πρωταθλήματος στηρίχτηκε στη νέα κερκυραϊκή μπασκετική γενιά της Κ21, που σήκωσαν το βάρος της συμμετοχής σε Εθνικές κατηγορίες. Έτσι και τη νέα σεζόν, οι νεαροί παίκτες θα αποτελούν τον κορμό της ομάδας, η οποία ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες της «ΚΣ» θα ενισχυθεί μεταγραφικά και με 3-4 εμπειρότερους. Το εγχείρημα αυτό θα διαχειριστεί ο 23χρονος Ηλίας Κουγιουμτζίδης, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο ως πρώτος προπονητής ομάδας, που αγωνίζεται σε Εθνική κατηγορία. Ο Κώστας Μακρίδης γνωρίζει τον νεαρό τεχνικό, τον εμπιστεύεται και ποντάρει στις ικανότητες του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Κουγιουμτζίδης από 16 ετών είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου των ομάδων των Πεύκων Θεσσαλονίκης. Μάλιστα έχει να επιδείξει επιτυχίες ως κόουτς Ακαδημιών.

Ο αποχαιρετισμός των Πεύκων
Παρά το γεγονός ότι ακόμα ο Φαίακας δεν έχει ανακοινώσει την πρόσληψη του νέου προπονητή, εν τούτοις η είδηση επιβεβαιώνεται εμμέσως από το αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς διοίκηση, προπονητές & παίκτες των τριών ομάδων με τις οποίες συνεργάστηκε και προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις Πειραματικό- Παναθλητικός Πειραματικό- Μαχητές Πειραματικού Πεύκων. Στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του, που δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2020, ο Ηλίας Κουγιουμτζίδης, μεταξύ άλλων αναφέρει: : «Έπειτα από έξι χρόνια συνεχούς παρουσίας στον σύλλογο των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων, την δεύτερη οικογένειά μου, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να πω “αντίο”. Φεύγω “γεμάτος” από εμπειρίες και συναισθήματα και ταυτόχρονα ικανοποιημένος καθώς οι χαρές που έζησα σε όλο αυτό ωραίο ταξίδι από την Β΄ ΕΚΑΣΘ μέχρι την Β΄ Εθνική, ήταν πολύ περισσότερες από τις λύπες…». Αφού ευχαριστεί προέδρους, διοικήσεις, προπονητές και παίκτες, με τους οποίους συνεργάστηκε, η ανακοίνωση καταλήγει: « Θα μου λείψει το σπίτι μου.. Υ.Γ. .Δε λέμε ποτέ τέλος αλλά εις το επανιδείν…»

Ο Ηλίας Κουγιουμτζίδης
Γεννήθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη. Έπαιξε μπάσκετ στον Αχιλλέα Τριανδρίας. Από 16 ετών είναι ακάματος «εργάτης» στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας του Πειραματικού Πεύκων και μετά τη συγχώνευση των ομάδων της πειροχής (το 2017) στην Αθλητική Ένωση Πεύκων Συκεών Μαχητές Πειραματικό. Με το Πειραματικό μετράει συνεχείς ανόδους από την Β τοπική κατηγορία (ΕΚΑΣΘ) στη Β΄Εθνική κατηγορία, όπου από υπεύθυνος στατιστικής και φροντιστής αναβαθμίστηκε σε βοηθό προπονητή. Να σημειωθεί ότι με την ομάδα των Πεύκων έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Γ Εθνικής καθώς πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΕΚΑΣΘ). Φέτος εκτός από βοηθός του προπονητή της Ανδρικής ομάδας των Μαχητών Πεύκων ανέλαβε και πρώτος προπονητής της ομάδας Κ21 των Μαχητών, την οποία οδήγησε στην 8άδα του πρωταθλήματος, το οποίο διεκόπη, λόγω κορωνοϊού.

φωτο: Ο Κώστας Μακρίδης (δεξιά) εμπιστεύεται τα σκήπτρα της τεχνικής ηγεσίας του Φαίακα στον Ηλία Κουγιουμτζίδη (αριστερά)

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!