Quantcast
SLIDERΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Ο Χ.Θεοδόσης στο Παγκόσμιο ice swimming

Ο κερκυραίος iceman Χάρης Θεοδόσης εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο 4ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ice swimming, που θα διεξαχθεί 3-7 Φεβρουαρίου 2022 στην πόλη Γκουόγκουφ  της Πολωνίας.

 Ο αθλητής του ΝΑΟΚ θα πάρει μέρος σε τρία αγωνίσματα (1.000μ-500μ & 50μ) σε θερμοκρασία νερού από 0 βαθμούς έως 1 βαθμό κελσίου. Και όπως μας είπε ο ίδιος «Ελπίζει να κρατήσει για ακόμα μία φορά ψηλά την ελληνική σημαία».

 Ο Χάρης Θεοδόσης

Γεννήθηκε το 1976 στην Κέρκυρα. Αθλητής του ΝΑΟΚ από το 1982 και απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας. Από τις αρχές του 2000 στράφηκε στην κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων ανοικτής θαλάσσης και το 2003 πήρε το βάπτισμα του πυρός στον διεθνή αγώνα Καλαμάτας-Κορώνης 30 χλμ (6η θέση). Συνέχισε να παίρνει μέρος σε εγχώριες διοργανώσεις, ενώ το 2008 για πρώτη φορά συμμετείχε εκτός Ελλάδος στον διάπλου 35 χλμ της Μάγχης. Έκτοτε συμμετείχε σε πολλούς διεθνείς αγώνες, όπως ο διάπλους της Βαλτικής, ο διάπλους 40χλμ Ιρλανδίας-Σκωτίας κ.α Το 2016 στράφηκε στο ice swimming.

Τους καλοκαιρινούς μήνες κολυμπάει σε υπεραποστάσεις άνω των 25 χλμ στη Βόρεια Ευρώπη, σε παγωμένα νερά και το χειμώνα στις διοργανώσεις αγώνων ice swimming. Πρώτος και μοναδικός Έλληνας ICE MAN Ο Χάρης Θεοδόσης άνοιξε μία νέα σελίδα στην ιστορία της ελληνικής κολύμβησης.

Είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής κολύμβησης στον οποίον η Διεθνής Ομοσπονδία IISA του απένειμε τον τίτλο του «International Ice Swimmer». Ενώ είναι ο πρώτος και μοναδικός μέχρι τώρα Έλληνας, που πήρε μέρος σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τον Μάρτιο 2019 προκρίθηκε και συμμετείχε στο World championship, που διοργανώθηκε Μουρμάνσκ της Ρωσίας.

Εκπροσώπησε  την Ελλάδα κολυμπώντας στο επίσημο αγώνισμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, το 1χλμ, σε ένα από τα πιο κρύα μέρη του πλανήτη, σε θερμοκρασία νερού μηδέν, καταλαμβάνοντας την 39η θέση σε σύνολο 63 αθλητών. Το 2020 στη σειρά των Παγκοσμίων κυπέλλων ήταν 22ος μεταξύ 67 αθλητών και προκρίθηκε πάλι ως μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας για το World championship, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, ωστόσο λόγω κορωνοϊού ακυρώθηκε.  

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!