Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Πενταπλή ενίσχυση του ΝΑΟΚ ενόψει Α2 πόλο

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ο ΝΑΟΚ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα ριχτεί στη μάχη του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α2 Ανδρών.

Όπως αναφέρει ο προπονητής της ομάδας, Σπύρος Καρδόνας:  “«Πρώτος στόχος μας είναι πάντα η προώθηση και ανάδειξη νέων Κερκυραίων αθλητών. Έτσι και φέτος θα προσπαθήσουμε στο μέτρο που είναι εφικτό να το υποστηρίξουμε. Πέρσι καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο που θέσαμε, να καταλάβουμε μια από τις δύο θέσεις που δεν οδηγούν στα play out. Φετινός στόχος είναι να καταλάβουμε μία θέση που οδηγεί στα Play off”. 

Γι αυτό και η διοίκηση του ιστορικού κερκυραϊκού Ομίλου ενίσχυσε το κερκυραϊκό ρόστερ με την προσθήκη  πέντε έμπειρων υδατοσφαιριστών, προκειμένου η ομάδα να διεκδικήσει το καλύτερο στο φετινό πρωτάθλημα και γιατί όχι άνοδο στην ελίτ του ελληνικής υδατοσφαίρισης, όπως παλαιότερα. Η μεταγραφική πεντάδα, που  αποτελούν οι Αντώνης Ξενάκης, Νίκος Κουλιεράκης, Γιώργος Γκότσης, Βίκτωρας Μάμαλης και ο γνώριμος από πέρυσι Δημήτρης Γλούμης, παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του ΝΑΟΚ, Γιώργο Δημουλή. 

Η παρουσίαση στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο προπονητής της ομάδας Σπύρος Καρδόνας, ο έφορος υδατοσφαίρισης Σπύρος Μαρτζούκος & ο κερκυραίος πολίστας Γρηγόρης Κουλούρης, έγινε το Σάββατο (18/11) στα Γραφεία του Ομίλου (Φωτό: Ματούλα Ανδριώτη-Αθλολογίες)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ

Αγωνίστηκε την περίοδο 2011 – 2016 στο Παλαιό Φάληρο, ενώ στη συνέχεια φόρεσε το σκουφάκι της Otter London στην Αγγλία. Ακολούθησε η ΑΕΚ στα μέσα του 2018 έως το 2020 και ύστερα ο Παναθηναϊκός. Έχει σημαντικές διακρίσεις με τις Εθνικές ομάδες Εφήβων και Νέων Ανδρών σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, με κορυφαίες στιγμές την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Κροατία το 2009 και την 3η θεση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βόλου το 2011.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ

Είναι φουνταριστός και για αρκετά χρόνια αγωνίστηκε σε ομάδες της Α1. Χανιά, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Πανιώνιος, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Υπήρξε Διεθνής τα χρώματα της  σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, φτάνοντας έως την Εθνική Ανδρών, με την οποία κατέκτησε την 4η θέση στην Πανεπιστημιάδα του 2010 στο Βελιγράδι. Το 2007 αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Παίδων που κατέλαβε την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό της Μάλτας, ενώ την επόμενη χρονιά με την Εθνική Εφήβων κατέκτησε την 6η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ 

Είναι Περιφερειακός. Γνώριμος από την Α2 κατηγορία ο Γιώργος Γκότσης καθώς πέρυσι αγωνιζόταν στην ΑΕ Χαϊδαρίου, ενώ ήταν προπονητής στο τμήμα προμίνι. 

ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΜΑΜΑΛΗΣ

Ο 20χρόνος αθλητής είναι τερματοφύλακας και αγωνιζόταν στην ομάδα του Υδραϊκού, ενώ νωρίτερα είχε φορέσει το σκουφάκι του Νηρέα. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΛΟΥΜΗΣ

Αγωνιζόταν και πέρυσι στον ΝΑΟΚ, είναι αριστερόχειρας, αγωνίζεται από την δεξιά πλευρά της περιφέρειας αλλά παίζει και σαν φουνταριστός. Ξεκίνησε από τη Νίκη Βόλου και ακολούθησε ο ΝΟ Λάρισας. 

Το πρωτάθλημα Α2 Ανδρών

Σε αυτό συμμετέχουν 16 ομάδες χωρισμένες με γεωγραφικά κριτήρια σε δύο ομίλους των οκτώ ομάδων. Ο ΝΑΟΚ έχει τοποθετηθεί στον Βόρειο όμιλο μαζί με Άρη Θεσ/κης, ΠΑΣ Φοίβο, ΝΟ Λάρισας, ΟΥΚ Βόλου, ΓΣ Ηλιούπολης, Νηρέα Χαλανδρίου & Μαρούσι. Ο ΝΑΟΚ στην πρεμιέρα θα υποδεχτεί στις 3 Δεκεμβρίου στο κολυμβητήριο “Σπ. Γιαννιώτης τον Άρη Θεσ/κης. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου προκρίνονται στα play off ανόδου στην Α1. Οι ομάδες, που θα καταταγούν στην 5η και 6η θέση παραμένουν στην Α2, ενώ οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας παίζουν play out με τις αντίστοιχες του Νοτίου ομίλου, για δύο θέσεις υποβιβασμού στη Β΄Εθνική

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!