Quantcast
SLIDERΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Πλήρης ενημέρωση για τα κρούσματα κορωνοϊού απο την Περιφέρεια Ηπείρου

Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην Κέρκυρα, πλήρη ενημέρωση στους πολίτες παρέχει η Περιφέρεια Ηπείρου (σ.σ. υπάγεται στην 6η ΥΠΕ όπως και μεις) σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Αναλυτικά η κατάσταση στις 2 Απριλίου όπως δημοσιεύθηκε στο epiruspost.gr :

Χωρίς νέα κρούσματα μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης και σίγουρα αυτή είναι η καλή είδηση της μέρας. Ειδικά μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν το προηγούμενο διάστημα σε επιχείρηση της Άρτας και την ιχνηλάτηση που ακολούθησε. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύονται τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς καθώς ένας μεταφέρθηκε από την Κέρκυρα κατά την διάρκεια της νύχτας. Άλλα τρία άτομα που είχαν διαπιστωθεί θετικά στον ιό τις προηγούμενες ημέρες νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών του ίδιου νοσοκομείου.

Αναλυτικά η κατάσταση, όπως επίσημα ανακοινώθηκε είναι η ακόλουθη:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :

Tα δύο θετικά περιστατικά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνωμένα, με τον ηλικιωμένο από τη Άρτα να παρουσιάζει βελτίωση.
Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διακομίσθηκε διασωληνωμένο από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και νοσηλεύεται νέο θετικό περιστατικό ηλικιωμένου ατόμου. Η διακομιδή έγινε τις μεταμεσονύκτιες ώρες.
Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. Το ένα αφορά το άτομο του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου της Πρέβεζας, το οποίο είναι βελτιωμένο, το δεύτερο είναι το θετικό κρούσμα που διακομίσθηκε από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, κάτοικος Πρέβεζας, επίσης βελτιωμένο. Το πρώτο θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας παρουσιάζει επιδείνωση.
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα για άλλα θετικά δείγματα.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

Σήμερα στάλθηκαν δύο νέα δείγματα για εξέταση.
Οι απαντήσεις που αναμένονταν από τα υπόλοιπα δείγματα είναι αρνητικές .

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Τα εννέα δείγματα που στάλθηκαν χθες είναι αρνητικά.
Σήμερα στάλθηκαν δέκα πέντε νέα δείγματα για εξέταση.
Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, τέθηκαν σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
Ολοκληρώθηκε το διάστημα περιορισμού κατ΄ οίκον των 42 ατόμων που είχαν ιχνηλατηθεί ως επαφές του ηλικιωμένου που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αρνητικά ήταν και τα τέσσερα δείγματα που είχαν ληφθεί από τα άτομα του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Τρία αποτελέσματα δειγμάτων επέστρεψαν αρνητικά για SARS-COV-2.
Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται δύο πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα σχετικών δειγμάτων.
Πέραν των ανωτέρω λήφθηκαν δύο επιπλέον δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία είναι σε κατ΄ οίκον απομόνωση.
Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών , τόσο των δύο που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των τριών που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Όλα τα δείγματα που αναμένονταν από τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά .

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε για συνδικαλιστικό και κομματικό ανταγωνισμό ή ακόμη περισσότερο για διακίνηση σεναρίων μέσω Facebook, twitter κλπ, που διασπείρουν αδικαιολόγητο φόβο και ανησυχία στους κατοίκους.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από ευρεία σύσκεψη με τους φορείς που έχουν άμεση εμπλοκή στην αντιμετώπιση της νόσου και τη σύμφωνη γνώμη τους, προκειμένου να καλυφθεί το κενό ενημέρωσης που υπήρχε σε τοπικό επίπεδο, ανέλαβε μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και σε απόλυτη συνεργασία με τις Διοικήσεις των νοσοκομείων, την έκδοση ημερήσιου, συνοπτικού ενημερωτικού δελτίου, για τα κρούσματα ή τα ύποπτα κρούσματα που εντοπίζονται στην Ήπειρο.

Στα στοιχεία που δίνονται από τα Νοσοκομεία δεν παρεμβαίνει και άρα οι αναφορές που γίνονται από διάφορους περί δήθεν «συγκάλυψης» περιστατικών κλπ, είναι άστοχες, αστήρικτες, ψευδείς και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να προκαλούν ανησυχία στους πολίτες.

Η αναφορά των περιστατικών γίνεται με λιτό τρόπο, καθώς έχει ενημερωτικό και μόνο χαρακτήρα και δεν επιτρέπεται η Περιφέρεια να υποκαταστήσει την επιστημονική και γενική ενημέρωση που γίνεται σε καθημερινή βάση από το Υπουργείο Υγείας και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, δεν επιδιώκει και δεν πρόκειται να μετατρέψει την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας σε επικοινωνιακό σόου.

Επισημαίνεται δε, ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τα άτομα που νοσούν, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν καθώς εμπίπτουν στο νόμο περί Προσωπικών Δεδομένων.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!